Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısına katıldı.
Rektör Dalgın’a toplantıda Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Burcu Kaya, İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Nuran Keskin, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencisi Esra Eser ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Banu Turhan Ergün eşlik etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Medeniyet inşa etmek, her topluma nasip olan bir haslet değildir. Biz, bu konuda şanslı bir milletiz. Her şeyden önce dinimiz olan İslam’ın kadim ve çok zengin bir medeniyet birikimi var. İslam ilim adamlarının; tıptan astronomiye, matematikten kimyaya, fizikten siyaset bilimine kadar dünyaya kazandırdıkları birikim, bugün dahi insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 1 Temmuz’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat Sezgin’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılının Türkiye, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.
2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı için düzenlenen kısa filmle başlayan programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, üniversite rektörleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.


Konuşmaların ardından düzenlenen diploma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı bursu alan Bilim Tarihi Bölümü mezunu lisans ve yüksek lisans mezunu 9 öğrenciye diplomalarını verdi.

Programda katılımcılara hatıra para, hatıra pul ve Prof. Dr. Fuat Sezgin'in kitabı hediye edildi.
 

Editör: Vitrin Haber