Kendine has özelikleri bakımından Türkiye'deki birçok pilotun uçmaktan keyif alacağı Dikmen Yelkentepe mevkii, bu hafta sonu önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Havacılık Federasyonu Sinop İl Temsilciliği organizesinde gerçekleştirilecek olan etkinlikle bölgenin yamaç paraşütü bakımından cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor. Uçuşlarda kendisi de yamaç paraşütü pilotu olan Sinop'un ilk kadın kaymakamı unvanına sahip Dikmen Kaymakamı Dilara Şenoğlu'da paraşüt açacak. 

BÖLGEDE İNCELEME YAPILDI
Organizasyon öncesi Dikmen Kaymakamı Dilara Şenoğlu, Belediye Başkanı Adnan Acar, Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Spor Hizmetleri Müdürü Ramazan Yılmaz, Havacılık Federasyonu İl Temsilcisi Nuri Şişman, İl Genel Meclisi üyeleri Ecevit Dinç ve Hüseyin Türkmen Yelkentepe'de incelemelerde bulunarak, yapılacak organizasyonla ilgili planlama yaptı.

PİLOTLARIN TERCİH EDECEĞİ ÖZEL BİR LOKASYON
Havacılıkla ilgili daha öncede birçok projeye imza atan Havacılık Federasyonu Sinop İl Temsilcisi Nuri Şişman, Dikmen Yelkentepe'nin kendine has özelliği ile yamaç paraşütü için en iyi lokasyonlardan biri olduğunu söyledi. 
Bölgenin özellikleri itibariyle cazibe merkezi olmaya aday olduğunu belirten Nuri Şişman, "Dikmen Yelkentepe bazı özellikleri bakımından, Türkiye'deki birçok pilotun severek, beğenerek uçuş yapacağı bir lokasyon. Keyifli bir uçuş sağlıyor. Sinop'a ve Dikmen ilçemize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Daha önce de o bölgeyle ilgili çalışmalarımız olmuştu ve büyük yol aldığımıza inanıyorum. Kaymakam hanım da single pilot, yani eğitimini almış yamaç paraşütü pilotu olması hasebiyle o gün kendisi de uçacak. Uygun ortam olursa single uçuş yapacak. Kaymakamımız ve belediye başkanımızda olayı sahiplendiler. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi bu zaman kadar yol almamızı sağlayan Gençlik Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile Spor Hizmetleri Müdürü Ramazan Yılmaz'ın büyük emekleri var. Bu konuda sürekli önümüzü açtılar ve bu sayede yol aldık. Onlara da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ
Etkinliğin festival havasında geleneksel olarak yapılmasını planladıklarını kaydeden Nuri Şişman: "Bundan sonraki süreçte etkinliğin kalıcı olmasını sağlamak açısından bölgede festival havasında planlama yapıyoruz. Hafta sonu bu etkinliklerin öncüsü olarak uçuşumuzu yapacağız. Hava şartları uygun olursa pilot eşliğinde yolcu uçurulması anlamına gelen tandem uçuşları da yapacağız. Daha sonraki günlerde Sinop kent merkezindeki seyir tepesi mevkisinden yamaç paraşütü etkinlikleri düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber