Yaralı ve güçten düşmüş yaban hayvanları Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğü Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi ediliyor.

Öncelikle DKMP 10. Bölge Müdürlüğü Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak İl Şube Müdürlüklerince yaralı, güçten düşmüş yaban hayvanlarının tedavisi ve rehabilitasyonun gerçekleştirildiği Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ihtiyaç duyulduğunda diğer illerden gelen yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor.

2019 YILINDA 259 YABAN HAYVANI TEDAVİ ALTINA ALINDI
İki veteriner hekim gözetiminde, ateşli silahlarla veya farklı sebeplerle yaralanan hayvanların tedavi edildiği merkezde 2019 yılında 259 yaban hayvanı tedavi altına alındı, bunlardan 161’i sağlığına kavuşmalarının ardından yeniden doğal ortamlarına bırakıldı. 

2019 yılında kartal, şahin, ispinoz, serçe, leylek, çalıbülbülü, çakırkuşu, atmaca, balaban, baykuş, karatavuk, martı, karga, ebabil, baştankara, kumru, bahri, balaban, güvercin, yalıçapkını, benekli suyelvesi, kırlangıç, turna, bıldırcın, sincap, tosbağa, yabani tavşan, karaca, kızılgeyik ve boz ayı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ nde tedavisi gerçekleştirilen türler arasında yer aldı.  

Editör: Vitrin Haber