Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte fidan dikti. 

Osmaniye Köyü İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak öğrenciler tarafından hazırlanan halkoyunları, şiir, tiyatro ve dans gösterileri gerçekleştirildi. Daha sonra etkinlikte bir konuşma yapan Vali Çetinkaya, Sinop’un orman alanı açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin en fazla orman alanına sahip 7'nci ili olduklarını anımsatan Çetinkaya, "Geleceğin teminatı çocuklarımıza çevre bilincini iyi öğretip, ağaç ve orman sevgisini iyi anlatmalıyız. Bu değer ve potansiyelin korunarak gelecek yıllarda daha da artırılabilmesi için el birliğiyle hareket etmeliyiz. Hem ilimizdeki ormanlık alanların oluşturulması ve korumasında hem de bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Vali Çetinkaya, konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte çam fidanı dikti. 
Başta Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’ne, okul öğretmenlerine ve öğrencilerine çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Ahmet Alkan, tüm katılımcılara da teşriflerinden dolayı ayrıca teşekkürlerini sundu.  

Etkinliğe Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı. Etkinlik sonunda Orman Bölge Müdürlüğü tüm katılımcılara ve öğrencilere fidan dağıtımı yaptı. 

AA
AA
Editör: Vitrin Haber