Sinop Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında işverenlere yönelik, bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Sinop Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında, İşkur’un son yıllardaki yaygın ve etkin hizmetleri ile yeni kanun ve yönetmelik  değişiklikleri hakkında Kurum İl Müdürü Asaf Çalışır  tarafından  işverenlere yönelik, İstihdam Hizmetleri, Pasif İşgücü Proğramları, Aktif İşgücü Hizmetleri, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşgücü Piyasası ve İstatistik Hizmetleri, Çalışma İlişkileri Hizmetleri son değişikler hakkında sunum yapıldı.

Yoğun ilginin olduğu toplantı İş Kur yeni hizmet binası hizmet salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İşKur Müdür Yardımcısı Sinan Çorak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksek ve diğer kurum ve mesleki kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 
Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu hizmetleri ile ilgili bir değerlendirme  yapan Vali Çetinkaya, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerinin son yıllarda faaliyet alanları ile ilgili oldukça başarılı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çetinkaya; “Bu kapsamda çalışma mekanları ile ilgili de çok hassas davranıyorlar. Gerçekten kurumların vizyonlarına uygun binalarda hizmet vermesi çok önemli. Sinop’ta da bu anlayışla bir yıllık uğraş sonucunda bu güzel binayı vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Bu yeni hizmet binasının İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Düzenlenen bu toplantıya katıldığınız ve duyarlılık gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, bu duyarlılığınızın İlçelerde yapılacak toplantılarda da devam etmesini istiyorum. Çünkü; Çalışma ve İş Kurumu mevzuatı  piyasalardaki talebe, sıkıntılara ve sorunlara göre sürekli olarak değişiklikler gösteriyor. Bu anlam da kurumun hizmetlerinden tam olarak yararlanabilmek için  kurumun mevzuatında, yapısında ve işlevindeki değişiklikleri takip etmek gerekiyor. Bugün burada sizlere çok detaylı bir sunum yapılmayarak genel anlamda bilgiler verildi. Ancak, İlçelerimizde yapılacak toplantılarda işverenlerle kurum temsilcileri buluşturularak  İlimizin  devletimizin sağladığı bu tür imkanlardan maksimum derecede faydalanması sağlanacak” dedi.

Yapımı tamamlanarak kuruma yakışır  vizyonuyla hizmet  verecek binanın Sinop’a ve Sinoplulara hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Çetinkaya bina gezisi sırasında servislerde işlem yapan vatandaşlarla da sohbette bulundu.
24 personelin görev yaptığı ve 3 katlı olan Çalışma ve İşkur yeni hizmet binasının 2. katında idari çalışma ofisleri, 3 katında 130 kişilik toplantı salonu ve İş Meslek Bilgi Merkezi bulunuyor.

Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Aktif İş Gücü hizmetlerinde daha çok işverenle, iş arayanların bilgilendirilmesi için İlçelerde Kaymakamlık, Belediyeler, işverenlerin katkılarıyla iş arayanlara hizmetlerden faydalanmaları konusunda Kurum İl Müdürü Asaf Çalışır tarafından bilgilendirme toplantılarının devam edeceği bildirildi.

 
Editör: Vitrin Haber