Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’in sunumuyla gerçekleştirilen törende Vali Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman, Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ve sertifikalarını almak üzere çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

Sinop’a 10 Eylül 2012 de THK Sinop Havacılık Eğitim Merkezi açılmıştı. THK'nin bu merkezde açtığı kurslarda 74 kişi sertifika almaya hak kazandı. Planör Kursuna 45, Yelken Kanat'a 6, Radyo Kontrollü Uçağa 23 başvuru yapıldı. 

'Sinop İçin Büyük Kazanç'
Planör Kursu Sertifikası alanlar arasında bulunan Vali Cengiz konu ile ilgili yaptığı konuşmasında, "THK ülkemizin en köklü kuruluşlarından. Her ne kadar bir sivil toplum örgütü ise de bir kamu kurumu mahiyetinde bir sivil toplum kuruluşu. Yasası var. Faaliyette bulunduğu alan stratejik bir alan. Türk havacılığının geliştirilmesi konusunda yıllardır faaliyet gösteriyor. THK son dönemlerde biraz daha konseptini değiştirdi. Biraz daha eğitime yöneldi. Biliyorsunuz Ankara'da Türk Hava Kurumu Üniversitesi kuruldu. THK projeleriyle, faaliyetleriyle artık almaktan çok vermeye başlayan faydalı bir kurum haline geldi. Sinop'ta gerçekleştirilen faaliyetler gençler için büyük bir kazanç olacak. Özellikle yamaç paraşütü konusunda çalışmalar var. Gerze tarafında yamaç paraşütüne elverişli bir yer var ama Gerze'yle Dikmen paylaşamıyor. Hakikaten çok güzel bir yer. Orada bir faaliyet yapalım. Önemli olan Dikmen ya da Gerze'nin olması değil tabi ki. Herşey Sinop için" dedi.

Tören sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Fatma Özen


Editör: Vitrin Haber