Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında,  Sinop merkez ve ilçelerde sera üretimi yapan çiftçilere destek olmak amacıyla, “Sebze Fidesi Temin Töreni” gerçekleştirildi.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Sinop’ta yüzde 75 Hibe desteği ile 192 bin adet sebze fidesi dağıtıldığını söyledi. Önlem, Mayıs ayı içerisinde de 150 bin adet Sebze fidesi desteğinde bulunulacağını ifade etti.

“TEMA’LI Olmak” eğitimlerinin ikincisi Boyabat’ta gerçekleşti “TEMA’LI Olmak” eğitimlerinin ikincisi Boyabat’ta gerçekleşti

Törende daha sonra konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, bu tür projelerle kentin tarımsal üretim kapasitesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına katkıda bulunulacağını söyledi. Özarslan; “İlimizde tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve tarımsal üretim çeşitliliğini artırmak amacıyla dağıtımı yapılan sebze fidelerinin üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı, bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Dr. Mustafa Özarslan ve protokol üyeleri tarafından çiftçilere fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene, Vali Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi