Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, Artvin ve Ardahan illerine 09-13 Mayıs tarihleri arasında teknik gezi düzenlendi. Teknik geziye İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tam başkanlığında, Mühendis Ercan Arslan, Mühendis Rıza Buğrahan Önerbay ve Veteriner Hekim Şaban Burak Küçük'ten oluşan personeller katıldı.

Teknik gezi kapsamında ilk olarak Artvin iline giden Tarım İl Müdürlüğü personelleri burada İl Müdürü Dursun Okur, İl Müdür Yardımcısı Alaaddin Zeren ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fatih Düzcan’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretler çerçevesinde Ardahan Kars Artvin Kalkınma Projesi (AKAKP) kapsamında Artvin ili genelindeki projeler hakkında bilgiler alan ekip, burada yetkili personellerin uygulamalar ile ilgili deneyim ve tavsiyelerini aldı. Projelere yönelik uygulama rehberleri ile uygulanan bazı projelerin dokümanlarının alınarak evrak bazında incelendiği ziyaret İl Müdürlüğü düzeyinde tamamlanarak projelerin yerinde incelenmesine geçildi. 

AKAKP koordinatörü Ertunç Yardımcı eşliğinde Artvin ilinde yürütülen projelerin yerinde incelenmesi için Ardanuç İlçesine giden Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, hayvan pazarı, sera alanları ile hayvanlara yönelik mera alanlarında yapılan yatırım faaliyetlerini gezerek bilgi aldı. Ayrıca bitkisel üretim yatırımları yapılan yerlerde çiftçiler ile görüşmeler yapılarak projeler hakkında çiftçi görüşleri alındı. 

Artvin ziyareti sonrasında teknik gezinin ikinci durağı olan Ardahan iline hareket eden Sinop ekibi burada da öncelikli olarak İl Müdür Vekili Dr. Turgay Şişman ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İsmet Acar’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyarette, Ardahan ili genelindeki projeler hakkında bilgilerin alan Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri proje uygulama sürecindeki deneyimleri dinledi. 

İl Müdürlüğü ziyareti sonrasında AKAKP koordinatörü Ertunç Yardımcı eşliğinde Ardahan hayvan pazarı gezisine katılan Sinop ekibi, meralara yönelik yapılan; yayla kümeleme çitleri alanları, hayvan bakım ve yönetim merkezleri, mera içme suyu yapıları ve çoban barınaklarına yönelik yatırım faaliyetleri uygulama sahalarını gezdi. Gezide ayrıca, bitkisel üretime yönelik faaliyetler ve diğer konulardaki bireysel destekleme başlıkları hakkında Ertunç Yardımcı tarafından bilgilendirmeler yapıldı. 
Artvin ve Ardahan illerine yönelik teknik gezi, il müdürlükleri ziyaretleri ve yatırımlara yönelik faaliyet alanlarının uygulama sahalarının incelenmesi sonrasında tamamlandı.

 
Editör: Vitrin Haber