Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Sinop’ta faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri işleme tesisleri ziyaret edilerek firmaların sektörde yaşadıkları sorunlar, tesislerin işleyişi ve mevcut durumlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.  

MİLLİ EKONOMİYE KATKIDA BULUNAN İŞLETMELERİMİZİN YANINDAYIZ
Yapılan ziyarette işletmelerin genel durumu, kapasiteleri, üretilen ürünler, hammadde temini bakımından sektörde yaşanan problemler ve ilimizdeki süt ve süt ürünleri üretiminin mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulunularak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üretimi artırmaya yönelik destekleme çalışmaları hakkında işletmelere bilgi verildiğini belirten Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu; “Milli ekonomiye katkıda bulunan işletmecilerin her zaman yanındayız, yaşanılan problemler için ilimiz ve bakanlığımız düzeyinde çalışmalar yapılacak olup, müdürlüğümüz personeli her zaman işletmelerimize rehberlik etmeye hazırdır” dedi.

il Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduklarını belirtti.

SİNOP VE ÜLKE EKONOMİSİNE DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları için her zaman Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından belirlenen kurallara uyduklarını belirten işletmeciler, Sinop’ta süt ve süt ürünleri sektörünün daha fazla gelişmesi için yatırımda bulunduklarını söyledi.
İşletmeciler ileriye yönelik olarak tesislerini ve tesislerde kullanılan makinelerin kapasitesini artırarak Sinop ve ülke ekonomisine ilerleyen dönemlerde daha fazla katkı sağlamak istediklerinin altını çizdi.  

Süt ve süt ürünleri işleme tesisleri ziyaretine Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu ve Gıda Yem Şube Müdürü Vekili Selçuk Yiğit katıldı.

Editör: Vitrin Haber