SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, SÜBİTAM Müdür  Doç. Dr. Muhittin Yıldırım, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Kızılaslan, Şube Müdürü Nilüfer Özer, Akademik-İdari Personeli ile üniversite personeli katıldı.

Programda Kütüphaneci-Yazar Doç. Dr. Erol Yılmaz, Yaşayan Kütüphaneler konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kütüphanelerde erişilebilir mekanlar olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Erol Yılmaz, kütüphanelerde sadece kitapların değil, günlük gazete ve aylık dergilerin de olması gerektiğini belirtti.
 
Konuşmasında yeni nesil bir kütüphanecilik anlayışına dikkat çeken Doç. Dr. Erol Yılmaz, ”Kütüphaneler sadece kitap okunan mekânlar olmamalı. Farklı sanatsal ve kültürel etkinliklere insanımızı ücretsiz buluşturan, hiçbir ücret söz konusu olmaksızın, Türkçe, yerli ve bölgesel diller ile İngilizce gibi yabancı dil kursları verilen, film izlenebilen, konferans dinlenebilen, yazar-okur buluşmaları ile imza günleri düzenlenebilen yerler olmalı” dedi.

Kütüphanelerin bireyin hayatının tam merkezinde yer alan toplumsal yaşam alanı olması gerektiğini belirten Yılmaz, “Halk kütüphaneleri; çocukların, gençlerin, yetişkin ve yaşlıların kütüphane içerisinde dinlenme, öğrenme ve eğlenme ihtiyaçlarını giderecek bir iletişim merkezi olarak planlanmalıdır. Halk kütüphaneleri, yaşam boyu öğrenme konusunda aktif rol almalı; bu bağlamda, bilgi okuryazarlığı eğitimi de halk kütüphanelerinin işlevleri arasında düşünülmeli. Ayrıca “Kütüphaneler farklı toplumsal grupların, çeşitli amaçlarla (sanat, spor, müzik, edebiyat vs.) bir araya geldiği sosyal mekânlar olmalıdır” dedi.
 

Konuşmalarının ardından Kütüphaneci Yazar Erol Yılmaz’a Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Tabak tarafından hediye takdim edildi.
 
Programda ayrıca Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yıl içinde en çok kitap okuyan üç öğrenciye çeşitli hediyeler takdim edildi. 6 ayda 50 kitap okuyarak birinci olan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Hamza Durun’a hediyesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl takdim etti.
 

6 ayda 45 kitap okuyarak ikinci olan Eğitim Fakültesi öğrencisi Enes Söğüt’e hediyesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer takdim etti.

6 ayda 41 kitap okuyarak üçüncü olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencisi Samir Abduzada’ya hediyesini Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Kızılaslan takdim etti.
 


 

Editör: Vitrin Haber