Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Kamil Demirci, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Senato Üyeleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Sinop Üniversitesindeki Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler gözden geçirildi. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği tamimler çerçevesinde uygulanacak yeni tedbirler de ele alındı.
SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgının önlenmesi amacıyla Üniversitemizde oluşturulan Covid-19 Komisyonunun çalışmalarına ilişkin Senato Üyelerimize bilgiler verdi.

“TEDBİRLERİMİZİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ALDIK”
Koruma önlemleri çerçevesinde tedbir çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Rektör Dalgın, “Ortaya çıkan bu salgınla Üniversitemizin etkin ve dinamik olarak mücadele etmesi amacıyla oluşturulan COVİD-19 Komisyonumuz, gereken çalışmaları titizlikle yürütüyor. Sinop Üniversitesi olarak öncelikle Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaları dikkatlice takip ediyoruz ve Bakanlığımızın ön gördüğü doğrultuda gerekli tedbirlerimizi de hızlı bir şekilde aldık. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız ve Yükseköğretim Kurulumuzun öneri ve uyarıları doğrultusunda Üniversitemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte öğrencilerimize korona virüse karşı ne tür tedbirleri almaları konusunda ilk günden itibaren gerekli duyurularımızı da hızlı bir şekilde yaptık” dedi.

“UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Sinop Üniversitesinde “Dijital Uzaktan Eğitime” ilişkin çalışma başlatıldığını belirten Rektör Dalgın, “Eğitim-öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması ve bu sürecin öğrencilerimiz açısından en az kayıpla aşılması için, Sinop Üniversitesi olarak gelecek haftadan itibaren “Dijital Uzaktan Eğitim” sistemine geçmek için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Hedefimiz 23 Mart itibariyle dijital uzaktan eğitim sürecini Üniversitemizde başlatmak. Tüm akademik ve teknik personelimizden de bu yönde hazırlık yapmaları ve kendilerine verilecek görevleri hassasiyetle yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

“PANİĞE KAPILMAYACAĞIZ ANCAK TEDBİRLİ OLACAĞIZ”
Üniversitede mesaisine devam eden personelin de dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Rektör Dalgın, “Tüm personelimizin bu süreçte alınan tedbirlere uyma konusunda hassasiyet göstermesini, mümkün olduğunca çok yakın bir mesafede bir arada bulunmamasını ve kişisel hijyen kurallarına uymalarını, ayrıca yurt dışından gelen öğrenci ve personelimizin de 14 günlük gözetim süresine dikkat etmesini istiyoruz. Bu süreçte paniğe kapılmayacağız ancak tedbirli olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber