Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde alınan tedbirler gereği kapatılan ve daha sonra yeniden hizmet vermeye başlayan kuaförler, tek kullanımlık ürünlerin maliyetlerini artırdığını belirterek Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na zam talebinde bulundu.

Sinop MÜSİAD toplantı salonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu başkanlığında bir araya gelen kuaförler istişarede bulundu.  

TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER MALİYETİ ARTIRDI
Toplantı öncesi açıklamada bulunan Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, koronavirüs pandemisinde alınan tedbirler gereği tek kullanımlık ürünler ile hizmet vermek zorunda kalan kuaförlerin maliyetlerinin arttığını belirterek zam talebinde bulunduklarını söyledi. 

EN SON 2017 YILINDA ZAM YAPILDI
Covid-19 pandemi sürecinde kapalı kalan kuaförlerden Esnaf ve Sanatkarlar Odasına zam talebi geldiğini belirten Gündoğdu; “Pandemi sürecinden sonra açılan ve tek kullanımlık ürünler kullandıkları için maliyetlerinin arttığını söylediler. En son 2017 yılının 6’ıncı ayında fiyatlarına zam yapılmıştı. 3 sene sonra yine 6’ınca ayda Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğine zam talebinde bulunmuştuk. Eskiden 20 TL olan saç tıraşını 30 TL olarak talepte bulunduk, fakat Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğinden yüzde 50 zam olmaz yüzde 40 olabilir diye geri çevrilmişti. Bizde Kuaför esnaflarımızı çağırarak şuan onlarla istişarede bulunuyoruz.

Toplantımız sonunda çıkan karar doğrultusunda tekrardan Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne tekrar başvura bulunacağız. Eğer onaylanırsa yeni fiyat tarifemiz çıkacak ve denetimlere başlanacak” dedi

DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Sinop’ta bay, bayan kuaförleri ve güzellik salonlarının koronavirüs testine tabi tutulduğunu ve hepsinin sonucunun negatif çıktığını söyleyen Gündoğdu; “Cuma ve Çarşamba günleri de periyodik olarak denetimler yapılıyor. Ticaret Odası, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl müdürlüğü, ;Emniyet Müdürlüğünden birer yetkili kişi tarafından denetimler gerçekleştiriliyor. Denetimler fotoğraf çekilerek imza karşılığı sürdürülüyor” diye konuştu.

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı haydar Gündoğdu ayrıca, berber esnafı ile düzenlenen toplantı için salonlarını kendilerine tahsis eden MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Cengiz Tokmak’a teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber