Yüksek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Karadeniz'in incisi Sinop ilimize gelmeyi düşünen BDP milletvekillerini Sinop'a gelerek burada toplantı yapacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bizler bu ilin yerel yöneticisi olarak Sinoplu hemşerilerimiz ve kardeşlerimize sağduyulu olmalarını, kesinlikle provakasyona gelerek kavga zeminlerini oluşturmamalarını arzu ediyoruz.

Gelen bu kişilerin zihniyet ve düşünceleri, gidilen bu illerde halkın ister istemez galeyana getirerek huzur bozma, insanların rahatlığını bozma adına bir çabadır.

Sinoplular olarak üstümüze düşen; sakin bir şekilde gelmelerini ve gitmelerini beklemektir. Sakin ve düzenli beklememiz karşısında bu insanlar istediklerini alamayacaklardır. O zaman bu insanların başarısız olmasını sağlamış olacağız. Diğer taraftan ilimizde yaşanacak istenmeyen olaylar, bu insanların yapmak istedikleri ve almak istediklerine destek olur.

Sinoplunun, bu kişilere ödün vermeyeceğimizden şüphemiz yoktur. Sinoplu genç kardeşlerimiz başta olmak üzere hanımefendilerden, beyefendilerden, bu ilin kardeşleri olarak ta tek isteğimiz kavga zeminin oluşmamasıdır. Şöyle bir var sayım düşünerek bu kişilerin ilimize hiç gelmediğini düşünerek günümüzü devam ettirelim. Geçtiğimiz yılda Samsun ilinde meydana gelen Ahmet Türk'e yapılan saldırının akabinde iki tane polis teşkilatımızın iki mensubunun şehit edildiğini unutmamız gerekiyor ve buna göre hiçbir tahriklere sözlü  sataşmalara kapılmamız gerekiyor.

İlimize gelen bu insanlar güneydoğuya şunu göstermek istiyorlar; 'Bakın biz güneydoğuyu rahat gezebiliyoruz ama Karadeniz'de rahat bir şekilde gezemiyoruz. Bunun ayrımcılığını yapan Türkler ve Türk devletidir' diyerek güneydoğuda yaşayan kardeşlerimizin kafalarını karıştırmak istiyorlar" 
Editör: Vitrin Haber