Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılan “Evim Türkiye“ adlı fuara Yeşil Vadisi Arsa Ofisi adına katılan SİAD Başkanı Rafet Orhan, ASİDER Başkanı Ali Çalışkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Duisburg ve Düsseldorf kentinde yapılan görüşmeler çerçevesinde, iki dernek yöneticileri kooperasyon yapmak ve ortak projelerde birlikte çalışma kararı aldı. 

Tüm Sinoplu sivil toplum örgütlerinin amacının Sinop ve Sinoplulara hizmet etmek olduğunu altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Sivil toplum örgütlerimizin güçlerini birleştirmesi ve ortak projelerde buluşması Sinopluyu ve Sinop’umuzu daha güçlü kılacaktır. Almanya’da SİAD Başkanı Rafet Orhan ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde ASİDER ile SİAD ilk adımı atmış oldu. Bu ilk adımımız devamında iş birliğimizi yazılı protokole dökeceğiz“ dedi. 

ORHAN’DAN DİREK UÇUCUŞA DESTEK 

SİAD Başkanı Rafet Orhan, SİAD olarak ASİDER ile ortak projeler ve kooperasyon yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirti.  
SİAD Başkanı Rafet Orhan, “Kısa sürede içerisinde iki derneğin yöneticilerin bir araya gelerek yazılı bir protokol imzalayarak kamuoyu ile paylaşacağız. Bu arada ASİDER derneğimizi başlattığı Almanya’dan Sinop’a direk uçuş kampanyasına SİAD olarak destek veriyoruz. Almanya’dan Sinop’umuza başlatılacak direk uçuşlar, Sinop’umuzun ekonomisine çok şey katacaktır. SİAD olarak Almanya’dan Sinop’a direk uçuşun başlaması için yapılan girişimlerin takipçisi olacağız.“ dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber