Peygamber efendimizin hicri doğum yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen 'Mevlid-i Nebi Haftası' Sinop'ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Hafta etkinlikleri dahilinde Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen program da büyük ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve okul öğrencisi Yunus Emre Tabak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Yılmaz’ın açılış konuşması, sinevizyon gösterimi, Eslem Yaldız ve Sıla Sümeyye Kandemir adlı öğrencilerin okuduğu '40 yaş şiiri' ile renklenen programda, İrem Sertkaya adlı öğrencinin okuduğu Peygamberimiz (SAV)’e ithafen yazılan 'Peygambere Mektup' ve Sevval Nur Çetin'in okuduğu Naat, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Okul korusunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerin yer aldığı etkinlikte, Betül Azra Yılmaz ve Fatih Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Çizgilerle 40 Hadis sunumu ardından, Cemal Beytullah Duru ve Mehmet Ali Yüksel adlı öğrenciler 'Talaal Bedru' ilahisini seslendirdi. Zeynep Berre Çakmak'da 'Adın Geçer' adlı şiiri okudu. Program; tüm öğrencilerin hep birlikte seslendirdiği 'Veda Hutbesi' ile sona erdi. 

Mevlid-i Nebi programına; Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Seyit Bilal İmam-Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.



 
Editör: Vitrin Haber