KESK Sinop Şubeler Platformu sendikanın 26'ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirdiği basın açıklaması yapıldı. 

Ortak basın bildirisini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Erkan Kabal,  "Emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi. 

Kabal sözlerini şöyle sürdürdü; “Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 26. Kuruluş yıldönümü tüm emekçilere kutlu olsun. KESK’in tarihi elbette ki geride bıraktığımız yarım asırdan ibaret değildir.
KESK’in tarihi; kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Muallim’den TÖS’e TÖB-DER’e, TÜM-DER’e, TÜS-DER’e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir.   


KESK’in tarihi, 12 Eylül karanlığını yırtanların, Sendika Yürütme Komisyonlarından, Kamu Çalışanları Platformundan, Kamu Çalışanları Sendikaları Platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir" 
Konuşmasında bugüne kadar KESK'e gönül verenleri saygıyla andıklarını dile getiren Erkan Kabal, "Bugün 26. Yıl dönümümüzü kutlarken emekleriyle, ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu. 

Kabal konuşmasının devamında: "En başından bugüne “Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Editör: Vitrin Haber