Açılacak kursla birlikte, sektöre kalifiye eleman temininin yanında Sinop'un ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlanacağını dile getiren İrfan Göz; "Bakanlığımız ile Anadolu Sigorta iş birliğinde Sinop'ta 'Bir Usta Bin Usta Projesi'ni gerçekleştireceğiz. Projede yaklaşık 20 tane kursiyerimiz ve bir usta öğreticimiz olacak. A'dan Z'ye her gerekli tüm altyapı Anadolu Sigorta tarafından oluşturulacak. Bu kursiyerlerimize yol ve yiyecek masraflarını karşılamak üzere aylık 200 TL gibi bir ücret ödenecek. Bu kursiyerlerimiz arasından bazılarına da istihdam alanı açmış olacağız" dedi. 

KURSTA KULLANILAN MALZEMELER KURSİYERLERİN OLACAK
Kursta kullanılacak malzemelerin daha sonra bu işi devam ettirmek isteyenlere verileceğini kaydeden İrfan Göz; "Aynıca kuracağımız tezgahları ile alet ve edevatları da, kursiyerlerimizden bu işi devam ettirmek isteyenlere de bedelsiz olarak hibe edeceğiz. Bu şekilde gemi maketçiliğinin yayılması ve Sinop'a ekonomik olarak katkı sağlanmış olacak. Bu kurslarımız devam edecek" diye konuştu. 

İŞ YETİŞTİRMEKTE YAŞANAN SIKINTILAR AZALACAK

Gemi maketi ve kotracılığın ilerleyen süreçte de Sinop'un tanıtımı ve sektöre büyük katkı sağlayacağını dile getiren Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz sözlerini şöyle tamamladı; "Sektördeki ustalarımızla görüştüğümüzde kimi zaman iş yetiştiremediklerini söylüyor. Bazı büyük kurumsal firmaların Sinop'taki bu işletmelerimize promosyon gemi maketi siparişi verdiklerini ve bu işlerin zamanında yetiştirilmesinde kimi zaman zorluklar yaşandığını biliyoruz. Bu yapacağımız kursla da kalifiye eleman açığının aza indirgenmesi noktasında fayda sağlayacağını düşünüyorum"


 
Editör: Vitrin Haber