Sinop Diyojen Rotary Kulübü tarafından geleneksel Rota Çapari Festivali gerçekleştirildi. Etkinliğe çevre Rotary kulüplerinden üyeler de katıldı.

Sinop Limanında tekneyle açılarak çapariyle balık avlayan Rotary üyeleri, organizasyondan büyük keyif aldı. Pandemi nedeniyle katılımcı sayısının sınırlı tutulduğu etkinlik sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Etkinliğe Bangladeş Büyük Elçisi Mosud Mannan'da katıldı. 

Organizasyon hakkında bilgi veren ve festivale katılan herkese teşekkür eden Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Anıl Emir, "Sinop Diyojen Rotary kulübü olarak, 1.grup enstitüsü ve 6. Rota Çapariyi birlikte gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimize 2430 Dönem Guvernorumuz Kemal Ketrez ve sevgili eşi Burcu Ketrez ile birlikte geçmiş dönem guvernorlerimiz de katıldı. 6.cısını yaptığımız Rota Çapari Festivaline, Ankara, Adana, Samsun, Amasya, Mersin, Kastamonu kulüpleri katıldı. Oldukça güzel ve keyifli geçen bu etkinliğimizin amacı Eylül ayında da Sinop'ta turizmi hareketli tutmaktı. Bir nebze de olsa Sinop ekonomisine katkı sağlamış olduk. Gün geçtikçe katılım artıyor. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da güzellerini yaparız. Rota Çapariyi kulübümüze kazandıran kulüp üyemiz Rotaryen Ahmet Kavazak'a da çok teşekkür ederiz" dedi.

4.cü Grup Guvernor Yardımcısı Akın Sönmez ise; "Bu dönem de Sinop için bir çok etkinliğe imza atacağız. Bu etkinlikten elde etmiş olduğumuz geliri ilimiz Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinden etkilenen felaket zedelere aktaracağız" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber