Sinop İl Müftülüğü tarafından, Din Görevlileri Derneği, Diyanet-Sen, Türk Diyanet Vakıf Sen ve Diva-Sen'in katkılarıyla "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle müftülük çalışan ve emeklilerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi.  

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen kahvaltı programına Vali Vekili Abdullah Şahin, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Minoğlu, Sinop Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Konukçu, İl Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü birim müdürleri, STK'ların yöneticileri ile emekli ve görevdeki din görevlileri katıldı. 

Oldukça samimi ortamda gerçekleşen program pandemi dolayısıyla uzun zamandır bir araya gelemeyen din görevlileri için kaynaşma ve motivasyon oldu.

Kahvaltı sonrası Camiler ve Din görevlileri haftası münasebeti ile konferans salonunda Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya'nın konuşmacı olarak katıldığı “Camiler ve Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Konferans İstiklal marşı okunmasının akabinde Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Konferansa katılan din görevlilerinin haftasını tebrik eden ve konferansa katılan misafirlere ve din görevlilerine “Hoş Geldiniz” diyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, katkılarından dolayı sendikalara ve din görevlileri derneği temsilcilerine teşekkür etti.

Programda selamlama konuşması yapan Vali vekili Abdullah Şahin, organizasyon için bütün emeği geçenlere teşekkür ederek din görevlilerinin haftasını kutladı. 

Emekli ve görevlerindeki din görevlileri adına Alaattin Camii İmam-hatibi Hüsnü Göktaş'da bir konuşma yaptı. Hüsnü Göktaş, “Din görevlilerinin ehliyet ve liyakatten, sadakat ve güvenden zerre taviz vermeden; büyük bir özveri, ortak bir ideal ve engin bir yürekle din hizmetini hademe-i hayrat bilinci ile sunmaktadır. Her koşulda olduğu gibi salgın hastalık döneminde de milletimizin manevi ve sosyal hayatına rehberlik etmiş, salgınla mücadelenin ilk gününden itibaren sahada milletimizin hizmetinde olmuştur. Asli görevlerini ifa ederek milletimize yaptıkları manevi rehberliğin yanında; Vefa Sosyal Destek Grubu’nda, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi’nde  yangın ve bölgemizde yaşanan sel felaketinde özveri ve fedakârlıkla görev alarak milletimizin en derin hürmet ve muhabbetlerine bihakkın mazhar olmuşlardır” diyerek katkılarından dolayı din görevlileri adına il müftülüğüne din görevlileri derneğine ve sendikalara teşekkür etti.  

Daha sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya “Camiler ve Din Görevlileri ve Vefa” konulu konuşmasını yaptı. 

Program sonunda Vali Vekili Abdullah Şahin’in Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya’ya Sinop’a özgü kotra hediye taktim etti. Katılımcılar dernek ve sendika yetkililerine birlik beraberlik içinde hazırlanan bu program için tebrik etti.

 

Editör: Vitrin Haber