Sinoplu kadın girişimciler 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının desteğinde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Sinop İcra Kurulu, Ayşe Serpil Yıldız'ın başkanlığında Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarete; kurul üyeleri ile birlikte, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş'da katıldı. 

BASINA BU KONUDA İHTİYACIMIZ VAR
Kadın erkek eşitliği noktasında gerekli bilincin oluşmasında basının önemine değinen Sinop Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşe Serpil Yıldız; "8 Martta özel bir ayrıcalık istemedik. Eğer kadınlar eşitse sayın medyamıza bir gidelim dedik. Sayın başkanımız Salim beyde bizlere eşlik etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kadının ve erkeğin, bütün cinsiyetlerin eyit oluğu bir toplum istiyoruz. Bunun için de TOBB Kadın Girişimcileri için de bunun için mücadele ediyoruz. TOBB Kadın Kadın Girişimcileri, 7 bin üyesiyle en büyük kadın yöneticilerin olduğu bir oluşum. Buradaki yönetici olan biz kadınların bütün mücadelesi, kadınların yanında olmak, yeni istihdam olanakları ve rol modelleri ile yeni ufuklar açmak, her türlü iş hayatlarında yanlarında olabilmek ve yeniden iş hayatına girmek isteyen kadınları bilgilendirmek. Yani kadınların iş hayatıyla, ekonomiyle ilgili çalabildikleri bir kapı olmak için varız. Medyanın, kadın girişimcilerin, kadın patronların, kadın işçilerin yanında olmasını istiyoruz. Bu bir ayrımcılıksa, evet biz bu ayrıcalığı istiyoruz. Yapılan istatistiklere göre kadının erkek ile eşit olabilmesi için 100 yıl geçmesi gerekiyor. Kadının emekçiliğinde ücretleri az, kadının patronluğunda da şartları ağır. Bu konuda sizlerin desteği bizim için çok önemli" dedi.

SİNOP 7 İL ARASINDA 
Ayşe Serpil Yıldız, 81 il içerisinde kadının istihdamı ve kadının konumuyla ilgili Sinop'un 7. sırada olduğunu belirterek, başı çeken illerin tamamının turizm illeri olduğunu kaydetti. 

SİNOP OLARAK BİRÇOK İLDEN YUKARIDAYIZ
Sinop'un kadının sosyal hayatta ve ticarette rol alma konusunda bir çok ilden ileride olduğunu belirten Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş ise: "Annelerin gözyaşlarının akmadığı bir dünyada tüm kadınların eşit olmasını hedefliyoruz. Böyle bir güne ulaştığımızda bir gün de 'erkekler günü' olarak kutlarız. İstatistiklere baktığımızda gerçekten mecliste temsil edilme, iş dünyasında var olmada kadınlar biz erkeklere göre biraz daha alt rakamlarda kalıyorlar. Bu büyük bir hata diye düşünüyorum. Bu yönetimlerin hatası. İnşallah ir gün her koşulda, her alanda eşit oluruz. TOBB Kadın Girişimciler Sinop İcra Kurulunun geçmiş yıllara göre daha aktif rol aldığını, Sinop'un ve Sinop hayatının her noktasında kendilerini hissettirdiklerini gözlemliyorum. Mecliste bulunan kadın üyelerimizin, ticaretin ve siyasetin içerisinde olan kadınlarımız ile Türkiye'nin birçok ilinden çok çok yukarıdayız. Tabi bu yeterlimi?; elbette değil.

Neden bu kentte kadın bir belediye başkanımız, neden bu kentte kadın yönetici müdürleri olup sayıları neden artmasın?" diye konuştu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel'de, cemiyetin tüm üyeleriyle birlikte kadınların her daim yanında olduğunu söyledi. Ziyaret sırasında kadınlar günü nedeniyle Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel tarafından Ayşe Serpil Yıldız'a çiçek verilirken, kurul Sekreteri Ece Demirel'de Başkan Cengiz Demirel'e ziyaret anısına çiçek takdim etti.