Ağustos ayında kurulan ve geçtiğimiz günlerde de ilk genel kurulunu yapan Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER), il merkezi ve ilçelerle birlikte Sinop genelinde topyekûn ekonomik kalkınmaya yönelik kolları sıvadı. 

İŞ İNSANLARINA TEŞVİKLERDEN EN ÜST SEVİYEDE YARARLANDIRMAK İSTENİYOR
SİNDER Başkanı Yılmaz Öz ve yönetimi ilçe ilçe gezerek hem projelerini anlatıyor, hem de iş insanlarını SİNDER çatısı altında toplanmaya davet ediyor. Dernek, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, KUZKA ve KOSGEB ile ortak çalışmalar yürüterek iş insanlarına devlet teşvikleri ve hibelerden en üst seviyede yararlanmalarını sağlayacak.  

İLÇEDE BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM ZİYARET EDİLDİ
Konuyla ilgili ilçeler bazında programlarını sürdüren SİNDER yönetimi ilk olarak büyük sel felaketinin yaşandığı Ayancık ilçesini gitti. İlk olarak İlçe Kaymakamı İsmail Pendik ve Belediye Başkanı Hayrettin Kaya'yı makamlarında ziyaret eden SİNDER Başkanı Yılmaz Öz ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Aslan Özdemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Berkay Yavuz, CHP İlçe Başkanı Naci Demiray, MHP İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Aykan, Ayancık Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Erhan Apul, AK Parti Meclis Üyesi Hakan Aycan Altıntaş, CHP Meclis Üyesi Ozan Sarısoy ve Ayancık Engelliler Derneği Başkanı Erhan Yaşar'ı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Başkan Yılmaz Öz, öncelikle sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Ayancık'ta ve il genelinde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.  

AMACIMIZ SİNOP EKONOMİSİNE İVME KAZANDIRMAK
Ziyaretler ardından Vitrinhaber'e konuşan SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, amaçlarının Sinop’ta ticaret yapanları bir çatı altında toplayarak birlik ve beraberlik içinde Sinop ekonomisine ivme kazandırmak olduğunu söyledi. 
Öz; "Dernek olarak hedefimiz Sinop’u marka şehir yaparak hak ettiği yeri almasını sağlamak. Siyasi ve ideolojik düşünceden uzak, yöneticilerimizle uyum içerisinde hareket ederek Sinop için güzel ve hayırlı işler yapmak için yola çıktık. SİNDER olarak sadece Sinop’ta iş yapan ve Sinop’ta yatırım yapan sektörün emekçilerinden oluşan bir derneğiz. Bu düşüncelere sahip tüm arkadaşlarımızı derneğimize davet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

ÇOK VERİMLİ BİR PROGRAM OLDU
Ayancık ilçesindeki temaslarının oldukça olumlu geçtiğini dile getiren Yılmaz Öz, "Ziyaretlerimiz kapsamında ilk olarak Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik beyi makamında ziyaret ettik. Ardından Belediye Başkanı Hayrettin Kaya başkanımız ile makamlarında bir araya geldik. AK Parti İlçe Başkanı Aslan Özdemir bey ve Ak Parti Meclis Üyesi aynı zamanda SİNDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aycan Altıntaş ile birlikte makamında ziyaret ettik. Ayancık gezimiz kapsamında Ayancık Esnaf ve Sanatkar Oda Başkanı ve SİNDER üyemiz Erhan Apul Başkanımız ile bir araya geldik. İyi Parti Ayancık İlçe Başkanı Yavuz Gıda Sahibi ve Berkay Yavuz üyemizin babası kıymetli kardeşim Orhan Yavuz'u ziyaret ettik. Yöntem kurulu olarak Ayancık Engeliler Derneği Başkanı Erhan Yaşar kardeşimiz ile görüştük. Afetten sonraki üstün gayretleriyle engeli arkadaşlarımıza gösterdiği ilgi takdire şayandı. Çok kısa bir sürede yerlerini de tekrar hizmete açmak için verdiği mücadele için kendisini kutladık. Afeti bize anlatırken adeta o günü yaşıyor gibiydi. Yine ziyaretlerimiz kapsamında Ayancık CHP İlçe Başkanlığını ziyaret ettik. İlçe başkanı Naci Demiray ve Meclis Üyesi Ozan Sarısoy ile Ayancık ilçemizi konuştuk. Ayancık MHP İlçe Başkanlığına giderek ilçe başkanı Hikmet Çınar başkanımıza pazar günü vefat eden anneleri için taziyelerde bulunduk ve başsağlığı diledik. Sinop İş İnsanları Derneği Yöntem Kurulu olarak, Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ayancık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Aykan hocamızı da ziyaret ettik. Kıymetli hocamızla SİNDER olarak programımıza aldığımız projeler ile ilgili çok önemli görüş alışverişinde bulunduk. Görüşmelerimizi devam ettirerek çalışmalarda hocamızdan destek sözü alarak ayrıldık. Kıymetli hocamıza bizlere verdiği bilgiler ve samimiyetinden dolayı teşekkür ederiz. Ayancık bizleri çok güzel ağırladı. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız adına ziyaret ettiğimiz tüm isimlere tek tek teşekkür ediyoruz. Oldukça verimli bir program oldu" diye konuştu. 

SİNDER'DEN İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI
Diğer ilçelerde olacağı gibi Ayancık'ta da Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak çalışmalar yürüterek iş insanlarına devlet teşvikleri ve hibelerden en üst seviyede yararlanmalarını sağlamak için bilgilendirme çalışmalarının olacağını dile getiren Yılmaz Öz, "Bu kapsamda E-Danışmanımız Ebru Uysal hanımefendi de görüşmelerini yapacak. Ayancık'ta yetişen başta keten olmak üzere çeşitli ürünler ele alınacak. SİNDER Sinop ve tüm ilçelerin her anlamda daha güçlü olmaları için çalışıyor. Bu noktada tüm iş insanlarımızı SİNDER çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber