Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) meclis toplantısı Esenler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başlayan meclis toplantısında SİNDEF 6. Bölge Küçükçekmece Başakşehir bölgesi kan bağışı kampanyası, tüzük değişikliği, Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği’nin Sinop’ta düzenleyeceği Yöresel Lezzetler programı, Sinop Ayancık’ta 15 Ekim’de açılacak olan SİNDEF Anaokulu açılışı, ve 24-27 Kasım 2022 tarihinde Yenikapı Etkinlik Alanında yapılacak olan Sinoplular buluşması hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Yoğun katılın ile gerçekleştirilen SİNDEF meclis toplantısının ana konusu ise 15 Ekim’de Ayancık ilçesinde açılışı gerçekleştirilecek olan SİNDEF Anaokulu oldu. 

Göreve geldiği 3 buçuk yıllık süre zarfında birlikte omuz omuza mücadele ettiği dernek üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran bu süre içerisinde birçok esere imza attıklarını söyledi.

Birlikte yol aldığı arkadaşlarıyla omuz omuza hiçbir zaman bu yolda yürümekten şartlar ne olursa olsun kaçınmadıklarının ve Sinoplu’nun gücünü Sinop Dernekleri Federasyonu altında toplayacaklarını belirten Hasan Dalkıran; “Eserler bırakacağız ve bu eserlerden rahatsız olanlar olacak. Bizim amacımız bu milletimize kardeşlerimize ve gelecek nesillere eser bırakmak adına sizlerden emaneti aldık. Bu emanete sahip çıkmak için sonuna kadar bu yollarda nefesimizin son dakikasına kadar mücadele edeceğiz. Bu kardeşiniz hiçbir zaman için yılmaz yorulmaz. Allah yeter ki sağlığımızdan eksiltmesin” dedi.

YAPTIĞIMIZ ESERLER TEMİNAT OLACAK
SİNDEF olarak en önemli unsurun birbirine inanmak, güvenmek ve samimiyet olduğunu söyleyen SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran; “Bunların haricinde hiçbir güç bizi yıkamaz. Yapmış olduğumuz eserlerde bundan sonra teminat olacaktır. Bu yollarda tekrar hep birlikte aynı duygu ve düşüncelerle omuz omuza yürüyeceğiz. Gelecek nesillerimize de teminatlarımızın sonucunda yapacağımız eserlerle beraber tekrar o mücadelemizi yaparak eserler bırakmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

15 EKİMDE ANAOKULUMUZU AÇIYORUZ
23 Ekim 2021 tarihinde Ayancık’ta SİNDEF Anaokulunun temelini attıklarını söyleyen Dalkıran; “Bizim yanımızda bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. O gün hesap yaptığımızda projemiz 2 – 2,5 milyon TL civarındaydı ama enflasyonun ve ekonominin makas aralığından dolayı şuanda sanırım bu maliyet 5 milyon TL’yi buldu. Artık okulu yapıyoruz demiyoruz, artık hep birlikte 15 Ekim Cumartesi günü okulun açılışını gerçekleştireceğiz diyoruz”.

Anaokulu açılışının tüm milletimiz ile Ayancık ve Sinop’ta yaşayan hemşehrilerimiz için hayırlı olacağına vurgu yapan Hasan Dalkıran sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğer Ayancık’ta İstanbul’dan derneklerimizin de katılımı ile 10 bin kişi ile çıkarma yaparsak bu işin karşısında her yere mesaj göndereceğiz. Sinop Dernekleri Federasyonunun gücünü göstereceğiz. Birliğin ve beraberliğin sonucunda bu kurumun arkasında ne kadar güçlü dernek başkanları, üyeler ve hemşehrilerimizin olduğunu göstermiş olacağız. 2023 seçimleri genel seçimlerin olduğu bir yıl olacak. Biz kapı parti gezmeyeceğiz. Bu kurumun gövde gösterisi ve birlik beraberliğin neticesinde bu kurumun içerisinden milletvekili, milletvekilleri çıkartacağız. 2024 yılı da yerel seçimlerin olduğu bir yıl olacak. Dolayısıyla İstanbul’da en az iki tane belediye başkanı alacağız. Genç kardeşlerimizin evlatlarımızın yeter ki geleceğini refahını sağlayalım.  

Yeter ki milletimizin bekasını, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlayalım. Bunun için gece gündüz sokaklardayız. Her akşam yastığa başımı koyduğumda hiçbir şekilde rahatsız değilim. Çünkü sizlere söz verdik, söz verdiğimiz için sözümüzü yerine getirmek adına tüm yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu bayrağı sonuna kadar dalgalandıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”.  

Editör: Vitrin Haber