Sinop İl Sağlık Müdürlüğü 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında işletmelerinde kapalı alan olarak tespit edilen alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin önlenmesi konusunda hassasiyet gösteren ve yasaya tam olarak uyduğu tespit edilen işletmelere örnek işyeri belgesi verildi.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’ın makamında gerçekleştirilen ödül töreninde başarılı işletmelerin sahiplerini tebrik eden Erşan, gösterdikleri hassasiyetten dolayı işletme sahiplerine teşekkür etti. Burada bir konuşma yapan Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, müdürlük olarak il genelinde dumansız hava sahası denetimleri yaptıklarını ve bu denetimler neticesinde ihlaller rastlanan işletmelere gerekli cezai işlemlerin uygulandığını ifade etti. Erşan; “Dünya Sağlık Örgütü 31 Mayıs gününü "Dünya Tütünsüz Günü" olarak belirlemiştir. Ülkemizde, 2009 yılından bu yana, kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin önlenmesine yönelik büyük bir seferberlik başlatılmış, bu çerçevede kamuya açık kapalı alanlar, "Dumansız Hava Sahası" olarak belirlenmiştir. 

İlimizde, Dumansız Hava Sahası denetimleri yapılmakta, ihlale rastlanan işletmelere ceza uygulanmakta, gerek vatandaşlarımız gerekse işletmeciler, uygulamada olan yasa ve hakları hakkında bilgilendirilmektedirler. 
İlimizde yapılan "Dumansız Hava Sahası" denetimlerinde işletmelerinde kapalı alan olarak tespit edilen alanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin önlenmesi konusunda hassasiyet gösteren ve yasaya tam olarak uyduğu tespit edilen işletmelerimize 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Örnek İşyeri Belgesi, veriyoruz. Bu anlamda işyerlerinde gerekli hassasiyeti gösteren işletmelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sinop’ta faaliyet gösteren Teyze'nin Yeri, Örnek Mantı Salonu, Bulka Bahçe, Melahat'ın Mutfağı Mantı Salonu, Mavi Esinti Çay Bahçesi, Sky  Restaurant ve The Colony Coffee isimli işletmelere örnek işyeri belgesi verdi. 
Editör: Vitrin Haber