Sinop'un doğa harikası kuş cenneti Sarıkum Gölü, köy muhtarının girişimleri ile açtırılan yeni bir kanal sayesinde başka bir göletten su takviyesi ile can suyuna kavuştu.

Sinop'a 19 kilometre uzaklıkta bulunan ve içerisinde doğa harikası Sarıkum Gölü ve Kuş Cennetine ev sahipliği yapan Sarıkum köyünde başarılı Muhtar Ümit Durmaz'ın uzun süredir tasarladığı çılgın projesi sonunda hayat buldu. Muhtar Durmaz'ın girişimleri sonucu Gümüşsuyu göletinden kuş cenneti Sarıkum göletine yaklaşık 3 kilometrelik bir kanal açıldı. 

Açılan kanalın doğa harikası Sarıkum göletine can suyu olacağını belirten Köy Muhtarı Ümit Durmaz: "Gümüşsuyu Göletinden ormana akan ve biriken suyu bu kanala topladık ve Sarıkum Göletine ulaşmasını sağladık. Göletimize su takviyesi yapacak olan bu su yaklaşık 3 kilometrelik bir kanalla göletimize ulaşıyor. Böylelikle orman içerisinde biriken sular bataklığa neden olmayacak ve göletimize su sirkülasyonu sağlanacak. Projeyi milli parklar değerlendirdi, DSİ, Orman ve Karayolları menfez yaptı ve ortaklaşa bir çalışma yürüttü. Güzel bir çalışma oldu. Ben bütün kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu büyük bir projeydi üstesinden geldik. Devletimiz sağ olsun. Vali yardımcımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.


Editör: Vitrin Haber