İçişleri Bakanlığı’nın 17/11/2017 tarih ve 3993 sayılı yazısı üzerine, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri kanununda yapılan değişiklik neticesinde ,  2017/11079 sayılı yönetmeliğin 02 aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanması ile İl ve İlçe Müftlerine resmi nikah kıyma yetkisi verildi.    

Bu bağlamda Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu tarafından seminer verildi. Seminere Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü yardımcıları Kamil Tuncel, Abdullah Söylemez, Personel ve İdari İşler Şube Müdürü Huzeyfe Çağlar ve Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan katıldı.  

Seminerde yönetmelik üzerinde durulduğunu belirten İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu “02 Aralık 2017 tarihinde 11079 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik ile birlikte İl ve İlçe Müftülüklerine de Resmi nikah Kıyma yetkisi verildi. Bu sebepten dolayı bizlerde İl Müftümüz, İl Müftü Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz ile birlikte resmi nikah ile ilgili semineri yaptık. İl ve İlçe Müftülüklerimize hayırlı olsun” dedi.

Konuyla ilgili konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri kanununda yapılan değişiklikle İl ve İlçe müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi verildi. Resmi Gazete de yayınlanan yönetmelikle ile ilgili İl Nüfus ve vatandaşlık İl Müdürümüz tarafından seminer düzenlediler. Nikah kıyılmasında gerekli olan usul ve teknik arz eden ir çok konuyu öğrenmiş olduk.Çok faydalı bir seminer oldu. Bundan sonra İl Müftülüğümüzde de kanunların bizlere verdiği sınırlar içerisinde resmi nikah kıyılacaktır” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber