Sinop’ta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından madde bağımlısı hükümlülere yönelik gerçekleştirilen tedavi programları ile madde bağımlısı bireyler bu alışkanlıklarından kurtuluyor. 

Şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içinde denetim ve takibini yapan, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynakları sağlayan Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, bu amaçlar doğrultusunda, bağımlılıkla mücadelede, nitelikli çalışmalar yürütülebilmesi için, denetim altına alınan madde bağımlılarına ilişkin programlar düzenliyor.

Sağlık kuruluşunda yürütülen tedavi programı ile başlayan süreç, tedavinin sona ermesinin ardından denetimli serbestlik müdürlüğünce yükümlüler belirsiz günlerde sağlık kuruluşuna sevk edilerek, yapılan tahlillerle maddeden arındırılması sağlanıyor. Yükümlülere yönelik denetim süreci, denetimli serbestlik uzmanları tarafından yürütülen bireysel görüşme, 10 oturumdan oluşan Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı Müdahale Programı ile devam ediyor. Süreç; Sinop Sağlık İl Müdürlüğü halk sağlığı hekimleri ve Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlilerince düzenlenen seminer çalışmaları ile tamamlanıyor. 

Uzun bir tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından madde bağımlılığından kurtulan hükümlüler, boş zamanlarının değerlendirilmesi, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmelerinin sağlanması amacıyla denetimli serbestlik uzmanları tarafından Eylül ayında başlatılan ebru, taş boyama ve mandala etkinleri bu sürece dahil edildi. Hükümlülerin kurs süresince yaptığı eserler denetimli serbestlik müdürlüğünde sergiye çıktı.

Madde kullanımı ile mücadele sürecinde, anne-babanın ve diğer aile bireylerinin, besleyici, destekleyici tutum ve davranışlarının önemli bir güç oluşturacağını belirten Sinop Denetimli Srbestlik Müdürlüğü yetkilileri, müdürlük tarafından, yükümlülerin de onayı alınmak sureti ile 13 Eylül tarihinde madde bağımlılarının anne-baba ve aile bireylerine yönelik seminer çalışması yapıldığını, bu çalışmaların diğer aylarda da devam edeceğini bildirdi. 

HÜKÜMLÜLERE KENDİ İŞLERİNİ KURABİLMELERİ İÇİN KURS VERİLİYOR
Faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Sinop denetimli serbestlik müdürlüğü, yükümlülerin bir meslek edinebilmesi veya kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla, Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hükümlü ve eski hükümlülere yönelik Sürü Yetiştiriciliği Kursu düzenledi. Kursu başarı ile tamamlayan 6 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı. Besicilik yapmak isteyen yükümlülere ise Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hibe programlarından faydalandırılmak üzere kendilerine denetimli serbestlik müdürlüğünce proje danışmanlık desteği verileceği bildirildi. 

Editör: Vitrin Haber