Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası işbirliğinde, küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla hayata geçirilen ''Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi'' değerlendirme toplantısı yapıldı.
Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salonunda İl Müdürü Fatih Önlem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin, İlçe Müdürleri ile İl İlçe Müdürlüklerinde görevli personeller katıldı.

BÖLGEMİZİN HAYVANCILIĞINI HAK ETTİĞİ DÜZEYE ULAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ
Toplantıda konuşan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, proje ile bölgemiz hayvancılığını hak ettiği düzeye ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Önlem; “Köyümde Yaşamak  İçin Bir Sürü Nedenim Var projesiyle, Sinop Merkez ve İlçelerimizde  küçükbaş hayvan  yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesinin amaçladığını belirterek, Ziraat Bankası'nın  kullandıracağı tarımsal krediler ile koyun varlığının arttırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütmeleri ve bu sayede  bölgemizin hayvancılığının hak ettiği düzeye ulaştırılmasını hedefliyoruz.  

Üreticinin ölçek işletme ile optimal kazanç elde etmesi, tüketicinin kaliteli ve ucuz hayvansal ürünlere erişiminin sağlanması amaçlanan projenin hazırlık çalışmalarında mesai arkadaşlarımdan kırsalda yaşayan dezavantajlı grup olan köylümüze projenin dikkatli bir şekilde anlatılarak uygulamaya destek vermenizi rica ediyorum. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze İlçe Müdürlerimize ve Veteriner Hekimlerimize kolaylıklar diliyorum” dedi. 

Toplantıda projede gelinen son durum hakkında bilgilendirme yapıldı.

Editör: Vitrin Haber