Yapımı tamamlandığında Sinop genelinde ruhsatlı ve plan-projeli ikinci cami olma özelliğini taşıyacak olan Sarıkum Camisi için kolları sıvayan köy halkı, tüm imkanlarını seferber etti, ancak artan maliyetler nedeniyle yaşadıklarını sıkıntıyı aşmaya çalışıyor. 

Sinop merkeze bağlı Sarıkum köyü halkı, köylerinin ihtiyacı olan caminin yapımı için kurdukları dernek vasıtasıyla hayırlı bir işe imza attı. 

Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olması beklenen ve yapımı tamamlandığında bölgenin en güzel camilerinden biri olacak olan ibadethane içerisinde çok amaçlı salonuyla birlikte 28 metrekare kapalı alan ve 3 kat olarak planlandı. 

Temel ve ilk katı tamamlanan caminin yapımı noktasında hayırseverlere çağrıda bulunan Sarıkum Köyü Cami Yaptırma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Göl: "Cami inşaatına köy halkı olarak başladık ve devam ediyoruz. Bu zamana kadar kendi imkanlarımızla inşaatı bu seviyeye getirdik. Bundan sonrasında ise duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Şu anda tıkandık diyebiliriz. 3 kat olarak planladığımız camimizin içerisinde mevlit ve diğer programlarda kullanabileceğimiz çok amaçlı salon da bulanacak. Kubbe ve 27 metrelik minaresi ile camimiz tamamlandığında köyümüze modern ve nezih bir ibadethane kazandırmış olacağız" dedi.

Dernek Üyesi Necmi Bal ise: "Biz elimizden geldiğince inşaatımızı bu seviyeye getirdik. Bundan sonrasında yardımseverlerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu. 

Dernek Üyelerinden Mehmet Göl'de hayırseverlerin yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek: "Sinop'ta plan projeli yapılan ikinci cami. Onun için yapımı oldukça masraflı oluyor. Bundan sonraki aşamada hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Dernek yetkilileri yardımlar için hayırseverlerin 0545 526 69 43 nolu telefondan kendileriyle irtibat kurabileceklerini belirterek, Türkiye Halk Bankası Sinop Şubesi: 16000116 nolu hesap ve TR36 0001 2009 6940 0016 0001 16 İBAN ile yardımların ulaştırılabileceğini kaydetti.

Editör: Vitrin Haber