Yeni taşınmazın Türk Kızılay Sinop Şube Başkanlığına Kan Bağış Merkezi yapılmak üzere 49 yıllığına bedelsiz olarak irtifak hakkını içeren resmi senet Sinop Defterdarı Naci Günaydın'ın makamında imza altına alındı.

İmza töreni sonrasında bir açıklama yapan Türk Kızılayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, bu hizmetin Sinop’a kazandırılacak olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Korucuoğlu; “Bilindiği üzere 2014 yılında İlimizde büyük bir eksikliği hissedilen kan bağış birimini kurarak hizmete geçirdik. Kan Alma Biriminin açılması ile birlikte İlimizde kan bağış oranında büyük bir artış sağlandı, Kan bağış miktarında Sinop nüfus oranına göre yüksek bir orana sahip. Bu vesileyle tüm Kan bağışçılarımıza desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek isterim. Yönetim olarak belirlediğimiz plan dahilinde Sinop'ta Kan Bağış Merkezi yapılması konusunda 2015 yılından itibaren çalışmalara başladık. Bugün yaptığımız çalışmaların sonucuna ulaştık ve hem Türk Kızılayı hem de Sinop için hayırlı bir hizmetin altına imzamızı attık. Mülkiyeti Hazineye ait Ada Mahallesinde bin 639 m2 yüzölçümlü taşınmaz Kan Bağış Merkezi yapılmak üzere 49 yıllığına bedelsiz olarak Türk Kızılayı Sinop Şubesi adına irtifak hakkını içeren resmi Senet imza altına alındı. İlimizde göreve başladığı tarihten  itibaren Kan Bağış Merkezi işlemleri konusunda büyük bir hassasiyet gösteren Sinop Defterdarı Sayın Naci Günaydın ve Milli Emlak Müdürlüğü personeline teşekkür ediyor, bu güzel hizmet İlimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber