Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2004 yılında uygulamaya başlanılan ve 2016-2020 yılları arasında da devam edecek olan Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 2017/22 sayılı tebliğ göre Bakanlığa Sinop’tan gönderilen 9 yatırım projesinin tamamı hibe programına alındı. 

Hibe programına alına projeler arasında, 4 adet Kırsal Turizm Projesi, 3 adet Hayvancılık Projesi, 1 adet Su Ürünleri Projesi ile 1 adet Çeltik Kurutma Tesisi projesi yer alıyor. Projelerin toplam maliyeti yaklaşık 12 Milyon TL, verilecek hibe desteği miktarı da 5 Milyon 900 bin TL olacak. Bu kapsamda, Yıldız Turizm A.Ş ile İl Müdürlüğü arasında Kırsal Turizm yatırımlarından 25 odalı otel yapımı projesi hibe sözleşmesi 11.04.2018 tarihinde imzalandı. 

Proje uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen;  İlimizde gerçekleştirilecek yatırımlardan memnuniyet duyduğunu, bu yatırımların İlimiz ekonomisi, turizmine ve istihdama da katkı sağlayacağını belirtti. Değirmen, yatırımcıların projeye olan ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, başarı dileklerinde bulundu. 
Editör: Vitrin Haber