Serhat şehrimiz Edirne’nin Sarayiçi Meydanında 9-10-11 Temmuz tarihlerine tertiplenen yağlı güreşlerin bu yıl bir konuğu da şehrimizdendi. Sinop Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Umut Cafer Karadoğan er meydanında, bu yıl yayınlanan ve tarih alanında bilimsel anlamda yapılmış ilk çalışma olması hasebiyle Türk kültürünün gelecek nesillere taşınması noktasında da önemli bir mihenk taşı olması muhtemel doktora çalışması kapsamında hazırladığı "Geçmişten Geleceğe Kültürel Miras: Kırkpınar Yağlı Güreşleri" araştırma kitabı yağlı güreş ve spor meraklılarının ilgisine sundu.

Söz konusu çalışma şehrimizin de kadim bir yağlı güreş müsabakası olan Boyabat Yağlı Güreşlerinin de araştırılması hususunda gelecek günler için umut oldu. 

Birleşmiş Milletlere bağlı dünya mirasını koruma kurulu olarak da bilinen bir kurum olan UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), zaman zaman dünya üzerinde insanlığın ortak mirası olarak bir takım tespitlerde bulunur. Somut ve somut olmayan kültürel miras olarak değerlendirilen bu unsurlardan birisi de içerisinde bulunduğumuz yıl pandemi koşulları doğrultusunda 660. sı yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleridir.

Editör: Vitrin Haber