KENTSAV Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Ör, basının özellikle ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini belirterek, zor günlerin aşılmasını diledi.

ABONE SİSTEMİYLE GAZETELERE DESTEK VERMELİYİZ
Basının önemine değinen ve geçtiği zor süreci yakından takip ettiklerini dile getiren KENTSAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Demirel, ekonomik olarak gazetelerin adeta pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirterek, bu zor süreçte abone sistemiyle basına destek olunması gerektiğini söyledi. Demirel; "60 yıldır basın gelişeceğine ekonomik daha da gerilemiş. Bu basın tarihi açısından çok üzücü. Bizim basına ihtiyacımız var, yoruma ihtiyacımız var. Abone sistemiyle gazetelere de destek vermeliyiz. Bu konuda halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Gazetelere abone olun" dedi.

ARTIK 10 OCAK'I KUTLAYACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
Yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2020 yılı içinde ülke genelinde  138 gazetenin kapısına kilit vurduğunu hatırlatan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, basının artık 10 Ocak tarihini kutlayacak gücü kalmadığını söyledi. Demirel; “Ülke genelinde kapanan gazete sayısı hızla artıyor. 2020 yılı içerisinde 138 gazete daha kapısına kilit vurdu. Gazeteci herhangi bir meslekte grev yapanları haber yapan, ama kendi grev yapamayan bir mesleğe sahip. Artık 10 Ocak'ı kutlayacak gücümüz kalmadı. Basının okura ve halka, bireylerin, halkın ve meslek odalarının da basına ihtiyacı var" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber