Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Mehmet Asak başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Selçuk Yiğit, Veteriner Hekim Oral Dinler, Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop il merkezinde faaliyet gösteren 17 kasap esnafı ile kırmızı/beyaz et satışı yapılan marketlerin temsilcileri katıldı.

Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında yeni düzenlemeler işyeri temsilcilerine anlatılarak, işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, tebliğin uygulamasında birlikteliğin sağlanması, tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Müdürü Mehmet Asak, tebliğde yapılan yeni düzenlemelerde perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretiminin yapılamayacağını, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğine dikkat çekerek yine tebliğ kapsamında kasap sucuğu üretiminin yasaklandığını söyledi. Yapılacak olan denetimlerde bu hususlara dikkat edileceğini belirterek, kasap esnafımızın bu hususlara titizlikle riayet etmesini istedi.
Editör: Vitrin Haber