Sinop, Samsun, Çorum, Ordu ve Amasya illerinin elektrik dağıtımını üstlenen Çalık YEDAŞ, yeni bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadın emeğini ekonomiye dönüştürüyor. “Kadın Emeği Pazarı” projesiyle bölge kadınına 'evinde bireysel istihdam' oluşturmayı hedefleyen Çalık YEDAŞ, internet üzerinden online satışla, bölge kadının emeğini Türkiye'ye açıyor.

Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması, bölgedeki kadınların el emeği üretimlerinin niteliğinin yükseltilerek öncelikle Türkiye genelinde erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla bir iş ve satış-pazarlama modeli olarak geliştirilen proje, www.kadinemegipazari.com web sitesiyle, tüketicilere ulaşacak. “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” sloganıyla bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel potansiyelini harekete geçirmeyi hedefleyen Çalık YEDAŞ, kadın emeğinin desteklenmesi ve bölge ekonomisinde etkin bir rol üstlenmesini özendirmek üzere hazırladığı 'yeni model projesiyle' Kadın Emeği Pazarı oluşturmayı amaçlıyor. Proje, sadece bölge kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerinin satış ve pazarlamasının yapılacağı bir online satış sistemi değil, aynı zamanda kadın üretiminin niteliksel gelişiminin sağlanmasını hedefleyen bütünlüklü bir proje olarak da tasarlandı.

“Alternatif Satışkanalları Bulacağız”

Kurum çalışanları ve sosyal paydaşların talepleri doğrultusunda 2012-2015 arasında toplam 14 farklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi planladığını söyleyen Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, amaçlarının bir yandan kadınların ürettiklerinin öncelikle online satış ve pazarlama sistemiyle Türkiye ve yakın gelecekte dünya pazarlarına ulaştırılması, diğer yandan da kadın üretiminin niteliğinin geliştirilmesine dönük kapsamlı bir eğitim projesi olduğunu söyledi. Kadın Emeği Pazarı’nın 2012 içerisinde planladıkları en güçlü projelerden biri olduğunu vurgulayan Türkoğlu, projeden beklentilerini de şöyle sıraladı: “www.kadinemegipazari.com adresinde test yayınına başladığımız online satış ve pazarlama sitesi ile artık Sinop,Samsun, Çorum, Ordu ya da Amasya’nın en ücra köşesindeki bir ev kadının bile el emeğini Türkiye’nin her köşesindeki alıcılara ulaştırabilme fırsatını yakalayacağımıza inanıyoruz. Proje bununla da sınırlı kalmayacak. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile başlattığımız işbirliği ile bölgemizdeki kadınları el emeği ürünlerinin niteliğini yükseltmek, fiyatlandırma ve alternatif satış kanallarını geliştirme konularında eğiteceğiz.”



Editör: Vitrin Haber