Dikmen Eski Belediye Başkanı ve İşadamı Hüseyin Yüksek düzenlediği toplantı ile yerel gazete ve haber sitelerinin temsilcileri ile bir araya geldi, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Beyaz Otel konferans salonunda gerçekleştirilen ve İl merkezi ile ilçelerde yayın yapan birçok medya kuruluşunun eş zamanlı olarak Facebook üzerinden canlı yayımladığı röportaja, vatandaşlar da sorularıyla katılım sağladı. 

GERZE HALKI İKTİDARIN İLÇEYE VEREBİLECEKLERİNİ GÖRMEK İSTEDİ
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Gerze’de yaşanan değişimi değerlendiren Hüseyin Yüksek, ilçe halkının iktidar partisinin Gerze’ye verebileceklerini görmek istemelerinden kaynaklandığını söyledi. Yüksek; “Bundan önce 10 yıl boyunca ilçemizin belediye başkanlığını yapan Sayın Osman Belovacıklı, gücü nispetinde ilçe için hizmetler vermeye çalıştı. Bence başarılı işler de yaptı. Ancak vatandaşlarımız artık iktidar partisinin de neler verebileceğini, ilçeye neler katabileceğini görmek istedi ve seçimini iktidar partisinin adayı Cevat Şensoy’dan yana kullandı. Bu anlamda Sayın Cevat Şensoy’un işi çok zor. Çünkü vatandaşların iktidar partisinden beklentisi oldukça yüksek. Ben Cevat hocamızın başarılı olacağı kanısındayım. İlçemizin ihtiyaçlarına, taleplerine cevap verebileceğini düşünüyorum. Tabi bunu da yol kaldırım çalışmaları ile yapmayacak. Öncelikle ülkemizin ve ilçemizin büyük sorunlarından bir tanesi olan işsizlik sorununa çözüm üretilmesi gerekiyor. Bu anlamda kayda değer çalışmalar yapılması gerekiyor. Siyasetçiler iş dünyası ile her zaman iç içedir. Ben bir işadamı olarak her türlü desteğe hazırım. Nitekim Sayın Osman Belovacıklı döneminde desteklerimiz olmuştur. Çünkü burası ne Cevat Şensoy’un ne Osman Belovacıklı’nın ne de diğerlerinin. Burası içinde barındırdığı 17 bin nüfusun ilçesi. O sebeple bu ilçeye fayda sağlayacak hizmetlerin içinde ve peşinde olmalıyız.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM
Kendisinin uzun yıllar aktif siyasetin içinde yer alan birisi olduğunu hatırlatan Hüseyin Yüksek, bundan sonraki süreçte siyasetle değil, işi ve projeleri ile alakadar olacağını söyledi. Yüksek; “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, ben siyaset düşünmüyorum. Ne milletvekilliği ne de yerelde siyaset düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte işlerimle ilgilenmek istiyorum çünkü farklı projelerim var hayata geçirmeyi planladığım. Bunlarla ilgilenmek, insanlara istihdam alanları oluşturmak istiyorum. Bu vesile ile insanlarımızda özellikle işsizlikten kaynaklanan mutsuzluğu bir nebze olsun bertaraf edebilmek amacındayım” dedi.

AK PARTİNİN SİNOP KADROSUNU BAŞARILI BULUYORUM
AK Partinin, Sinop’ta oluşan yeni dönem kadrosunun büyük bir uyum içerisinde çalıştığını ifade eden Hüseyin Yüksek, bu uyum ortamında siyasi bir amaç güderek herhangi bir makama aday olan bir ismin samimi bir şekilde hizmet anlayışı içerisinde olacağına inanmadığını söyledi. Yüksek; “4 yıldan bu yana bu memleketin Milletvekili olan Sayın Nazım Maviş’i takdir ediyorum. Kendisinin fevkalade çalışmaları var. İşi gerçekten bilinçli bir şekilde yapıyor. 8 ilçe 1 merkez olmak üzere her tarafın projeleri ile yakından ilgileniyor ve bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışıyor. Bu anlamda Nazım beyin Sinop için bir şans olduğunu düşünüyorum. Ayrıca son zamanlarda yakalanan bir uyum da var. İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve Nazım Maviş’in olduğu üçlü siyaset oldukça uyumlu. Bu ekip Sinop ve ilçelerinin köy ve merkezde ihtiyaçlarının karşılanması noktasında özveri ile çalışıyor. Şimdi burada ben milletvekili olacağım diye aday olup bu uyumu bozmaya çalışmak bana çok da samimi gelmiyor” diye konuştu.

SİNOP TANITIM FAALİYETLERİNİ YETERLİ BULMUYORUM
Kültür ve Turizm kenti olma yolunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin amacına ulaşamadığını iddia eden Hüseyin Yüksek, bu alanlara yapılan yatırımların il ve ilçelerde yapılmasının şehrin tanıtımına daha çok katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Yüksek; “Bizim memleketimiz doğa harikası bir yer. Her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip. İlimizin tanıtımı için çeşitli faaliyetler oluyor. İstanbul’da bununla ilgili tanıtım faaliyetleri oluyor ama ben bunu bir türlü anlayamadım. Buralardan elde edilen gelirlerin Sinop’un ve ilçelerinin tanıtımı yönünde harcanmasını isterim. Bu faaliyetlerde aslında biz bize bizi tanıtıyoruz. O tanıtım günlerine kim gidiyor. Belki o bölgede ayrı stand açan illerin görevlileri. Ama bizim o bütçeyi Sinop’a ayırmamız gerekiyor. Sinop’un denizi, coğrafi yapısı eşsiz güzelliğe sahip. Antalya’dan, Bodrum’dan aşağı kalır neyimiz var. Dışarıdan insanları Sinop’a getirmeliyiz. Bu anlamda bu faaliyetlerin amacına ulaşamadığı kanısındayım” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber