Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında düzenlenen 4 günlük 'hukuk semineri' Sinop'ta yapıldı.

DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü Sinop Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen seminere, DSİ Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirleri ve avukatları ile bölge müdürlüklerindeki hukuk işlerinde görev yapan avukatlar katıldı. 

DSİ Genel Müdürlüğü Birinci Hukuk Müşaviri Vekili İlhan Umut’un başkanlığında yapılan seminerde, DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Us, DSİ Sinop 74. Şube Müdürü İlhan Dinç, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü Hasan Eler, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Burhan Örs ve görevli bazı memurlar da katıldı.
Seminerin açılış konuşması Birinci Hukuk Müşaviri Vekili İlhan Umut tarafından yapıldı. Konuşmasında seminerin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı DSİ 7. Bölge Müdürlüğüne, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Us’a teşekkür eden, İlhan Umut şunları söyledi; “DSİ Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği görevlerini ve faaliyetlerini hukuk müşavirleriyle, avukatlarıyla ve yazı işlerinde çalışanlarıyla merkezde ve bölge müdürlüklerinde bir bütün halinde yerine getirmektedir. İdaremizin taraf olduğu davaların tebliği ile başlayan süreçte; davanın takibi, görülmesi ile karara bağlanması, icrası ve nihai olarak arşive kaldırılması safhalarının her aşaması önemlidir. Dava dosyalarımızın tebliğinden nihai kararlarına kadar ve arşivlendikten sora dahi mündemiç olduğu/kapsadığı usulü ve hukuki işlemleriyle ilgisine göre önemli bilgileri ve belgeleri içermektedir. Bu sebeplerle, dava dosyalarımızın muntazam/düzenli olması gerekmektedir. Davalarımızın takibi ile diğer hukuki meselelerin çözümündeki çalışmalarımızda, bütün görevlerimizin ve işlerimizin sağlıklı, doğru ve aksamadan yürütülmesi gerekir” 

Seminerde konuşan DSİ 7. Bölge  Müdür Yardımcısı Murat Us ise, DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğü’nün görev ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Us’un konuşmasının ardından tüm katılımcılar günün anısına toplu olarak fotoğraf çektirdi. 

Editör: Vitrin Haber