Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılını sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sürdürülebilmelerinin temini için Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerinde gerekli tedbirler alındı.

Öğrencilerin madde  bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmalarını sağlamak,  okullarda meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesi ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi noktasında Sinop İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları aralıksız, ve kararlılıkla devam ediyor.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 2018-2019 yılında olduğu gibi 2019-2020 eğitim öğretim yılında da okullarımızda , okul ekibi uygulamamız devam edecek olup, ayrıca  okul irtibat sorumlusu olarak görevlendirmeler yapılmış,  motorize ekiplerimiz okulların giriş ve çıkış saatlerini takip ederek trafik ve asayiş yönden gerekli tedbirleri alacaktır.

Öğrenci servisleri üzerinde gerekli denetimler ve kontroller yapılarak,  tespit edilen eksikliklere ilişkin ilgili mevzuat uyarınca yasal işlemler tatbik edilecektir.

Okulla herhangi bir irtibatı ve ilişkisi olmayan ve okulların çevresinde gezinen şüpheli şahıslar, eğitim ve öğretim kurumlarının yakın ve uzak çevresinde veya açık alanda öğrencilerin sağlığı için tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri satanlar veya usulsüz satış yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. 

Ayrıca vatandaşlarımızın da herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattını aramaları gerçekleşmesi muhtemel olayların önlenmesinde etkili olacaktır.
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.
       
    


 

Editör: Vitrin Haber