Etkinlikler kapsamında ilk program Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Emniyet Müdür Yardımcıları, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, İl Başkan Yardımcıları, MHP İl Başkanı Ali Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve çok sayıda polis memurunun katıldığı programda Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü dolayısıyla kurban kesildi. Ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından dua edildi. Etkinlikler kapsamındaki diğer bir tören ise şehir mezarlığında gerçekleştirildi. Burada da yine İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından okunan duanın ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehitler için dua etti. Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, köklü bir tarihe dayanan Türk Polis Teşkilatının 172. Yılını kutlamanın onur ver gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dağdeviren; “Ülkemiz, şehit polis ve askerlerimiz sayesinde ayakta duruyor. Bizlerde onlardan aldığımız nöbetle canımız pahasına ülkemizi korumaya devam edeceğiz. Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle onları dualarımızla yad ettik. Umarım bu teşkilat bundan sonra da geleneklerini, göreneklerini devam ettirerek uzun yıllar yaşayacaktır. Milli iradeye saygılı, vatanına, milletine bağlı geleceğin büyük Türkiye'sine katkı sunmaya devam edecektir” dedi. 
Dağdeviren, 3-10 Nisan Polis Haftası kapsamında farklı etkinlikler yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Şehitlikte düzenlenen törene Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, MHP İl Başkanı Ali Çakır, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Özgen, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, ile çok sayıda emniyet mensubu v şehit yakını katıldı. 
Emniyet Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca dün akşam saat 19.30’da Sinop Alaaddin Camiinde şehitlerimiz için mevlid-i şerif programı düzenlendi. 
Editör: Vitrin Haber