Müftülük çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Kamil Can ile 120 din görevlisi katıldı

Konferansta konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Diyanet personelinin sahada ciddi manada görev yapacaklarını belirterek, din görevlilerinin madde bağımlılığı ile ilgili bilinçlendirmenin yanında, önleyici çalışmalarda da yer alacaklarını söyledi. 

Bundan böyle alkol, uyuşturucu, sigara ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında din görevlilerine düşen görevlerin aylık olarak düzenlenecek toplantıyla hatırlatılacağının altını çizen Çelik, "Bizlerden yardım eli bekleyen, ama bunu söyleyemeyen, bağımlılığın pençesine düşmüş nice kardeşlerimiz var. Bunları bulup bu kişilere İslam’ın güzel ahlakını, engin hoşgörüsünü anlatacağız. Bizler koruyucu hekimlik gibi henüz hastalığa yakalanmadan bu tür bağımlılıklara karşı gençlerin elinden tutacağız. İnsanlara, kendisine emanet olan zamanın, bedenin, hayatın hesabının sorulacağını anlatmalıyız. İnsanlara rehberlik yapmak üzere görevlendirilen biz din görevlilerin, etrafımızdaki insanların dertleri, sıkıntıları hatta maddi manevi ihtiyaçlarına karşı duyarlı olup onlara yardımcı olmak en temel görevimiz" dedi.

Sinop İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinatörü Kamil Can'da, madde bağımlılığının tüm dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmakta olan önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti. Kamil Can, bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Madde Bağımlılığı İle Mücadele Koordinatörlüğü Daire Başkanlığının oluşturulduğunu hatırlattı.
 

Editör: Vitrin Haber