Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran " Korona Virüs (Covid-19) " salgınına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında Bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen Koronavirüs toplantısının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından "Koronavirüs Tedbirleri"ni içeren 11 maddelik genelge hazırlandı. Genelgede, hastalıkla mücadele noktasında kişisel tedbirlerin yanında ülkenin tüm kurumlarıyla etkin ve koruyucu önlemlerin alınması ve kararlılıkla hayata geçirilmesi için 81 ile gönderilen genelgede vurgulandı. 

Buna göre korona virüse karşı Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan personel ile iş ve işlemler için müdürlüğe gelen vatandaşlara sağlıklı hijyen bir ortam sunabilmek virüsten korunmak, koruna bilmek adına; cansız ortamdaki bakteri endoskopları dışında kalan patojen mikroorganizmaların öldürülmesi veya üremelerinin durdurulması amacıyla ilaçlama ve dezenfekte işlemi gerçekleştirildi.

Dezenfeksiyon çalışması sonrası Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası, sosyal donatı alanları tüm odaları, çay ocağı, yemekhane, arşiv ve toplantı salonları dahil tüm birimler ile tüm hizmet araçları dezenfekte edildi. 
Bu işlemler in 14 günlük periyotlar halinde devam edeceği bildirildi. Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, personel ile gerekli hassasiyet gösterilerek ve Sağlık Bakanlığının uyarılarına maksimum uyularak hep birlikte başarılı bir süreç geçirileceği vurgulandı.

Editör: Vitrin Haber