Türkiye Arıcılar Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin beraberindeki, TAB Yönetim Kurulu Danışmanı Musa Başoğlu ve TAB Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Samsun Birlik Başkanı Rasim Kaplan ile birlikte Sinop’a geldi. 

Sinop Arıcılar Birliğinin daveti üzerine geldikleri Sinop’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştiren TAB Başkanı Ziya Şahin ve beraberindekiler daha sonra Sinoplu arıcılarla bir araya geldi. 

Sinop yelken kulübünde gerçekleştirilen toplantıda arıcılarla buluşan TAB Başkanı Ziya Şahin, Türkiye arıcılığı, arıcıların sorunları, çözüm yolları ile yapılan çalışmalar ve projeler hakkında önemli bilgiler verdi. 

Toplantıya; TAB Başkanı Ziya Şahin, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Hülya Özler, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Emire Elmas,  TAB Yönetim Kurulu Danışmanı Musa Başoğlu, TAB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Samsun Birlik Başkanı Rasim Kaplan, Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Şenol Tabak, birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Sinoplu arıcılar katıldı.

Sinop’ta yürütülen arıcılık faaliyetleri ve projelerin de değerlendirildiği toplantıda, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Sinop Üniversitesi ve Sinop Arıcılar Birliği işbirliğinde yürütülen Sinop balı coğrafi işaret çalışmaları ile patent ve markalaşma çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgiler verdi. 

Gerçekleştirilen toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Şenol Tabak, önemli bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, Sinop arı ekoloji ıslahı çalışmaları üzerinde durulduğunu belirtti. Tabak; “Bugün Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Sayın Ziya Şahin beyefendi Sinoplu arıcılarımızla bir araya geldi. Kendileri arıcılarımıza önemli bilgiler verdi. Türkiye genelinde yürütülen arıcılık faaliyetleri, arıcılarımızın sorunları ve çözüm yollarının da tartışıldığı toplantıda ayrıca Sinop’ta yürütülen arıcılık faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Birliğimiz ve Sinop Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Sinop balı coğrafi işaret, patent ve markalaşma çalışmaları toplantımızın önemli konuları arasında yer aldı. Yine arıcılarımız, merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu. Toplantıda ayrıca eğitim çalışmaları bilhassa arı sütü üretimi, ilaç kullanımı ve diğer birçok konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Sinop’umuza gelerek bizlere bu önemli bilgileri sunan Sayın başkanımıza ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber