Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Sinop Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurula Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in eşi Çiğdem Maviş, TSD Ayancık Şube Başkanı Erhan Yaşar ile dernek üyeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, Türkiye Sakatlar Derneğinin ülkenin en köklü engelli örgütlerinden biri olduğunu söyledi. 

Karagülmez; “Türkiye Sakatlar derneği, ülkemizin en eski ve köklü engelli örgütlerinden biridir.1960 yılında kurulan 1963 yılında kamu yararına hak kazanan Türkiye genelinde 68 şubesi 3 temsilciliği bulunan, Türkiye’de kurulan ilk engelliler derneğidir. 
Derneğimizin amacı; Başta ortopedik sakatlar olmak üzere tüm engellilerin; Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Mesleki v.b.hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesini; her alandaki ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini; toplumun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahip, özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan, özgür, üretken bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımlarını sağlamaktır” dedi.

ENGELLERİ AŞMAMIZA ENGEL OLUNMASIN
Konuşmasında engelli vatandaşların önündeki en büyük engelin, engelleri aşmalarına engel olunması olduğunu belirten TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, bu anlamda daha duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Karagülmez; “Bizlerin hayatlarımızı idame ettirebilmemiz için sizler gibi ekonomik, özgür ve mesleki haklarımızın korunmasını, toplum içinde üretken bireyler olarak olmamıza olanak verilmesini, önümüze Engel değil engelleri aşmamıza engel olunmamasını istiyoruz.  
Bizler mevcut yönetim ve oluşturacağımız yeni kadromuzla, bu anlamda tüzüğümüzün amaçları doğrultusunda sizlerle birlikte tüm engelleri aşmak, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılmak ve çıtamızı daha üst seviyelere çıkartmak için buradayız. Sizleri seviyoruz, sizleri önemsiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından genel kurul seçimlerine gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Murat Karagülmez, yeniden başkanlığa seçildi.
 

Editör: Vitrin Haber