Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği üyesi üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Sinop Baro başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği üyesi üniversiteli gençlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Baki Ergül, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. 
Belediye çalışmalarının işleyişi ve süreç boyunca tüm çalışmaların nasıl ve ne şartlarda yerine getirildiği hakkında bilgiler veren Ergül özellikle çözüme kavuşturulan içme suyu, Kanalizasyon sorunu ve yapımında sona gelinen imar planlarının yapımı gibi milad olarak nitelendirdiği çalışmaların detaylarını gençlerle paylaştı. Sosyal projelerden gençlerin yaşadığı yurt ve ulaşım sorunlarına kadar birçok konuda bilgiler veren Belediye Başkanı Baki Ergül gençlerin de sorularını yanıtladı. Sosyal etkinlikler konusunda şu an yapımı devam eden Buzhane kültür merkezi içinde ve Macide Kılıç kültür evi içinde toplantı, sergi ve etkinlik salonlarının yanında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi derneklerinde yararlanabileceği salonların yer alacağının altını çizen Ergül ilerleyen günlerde gençlerle Temizlik kampanyaları konusunda, ağaçlandırma çalışmaları ve kültür etkinlikleri konusunda birçok ortak çalışmanın hayata geçeceğini belirtti. Özel sektör tarafından yürütülen ulaşım ve yurt gibi yatırımları her konuda desteklediklerini belirten Başkan Ergül, imkanlar el verdiğinde Belediye olarak bu konularda da yatırım yapmayı planladıklarını belirterek bazı konularda özel sektörün olduğu yerlerde onları denetleyip destekleyerek yatırımlarını ve işleyişlerini güçlendirmek gerekliliğini vurguladı. Konuşmasında, her konuda çok şanslı bir şehirde yaşadıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Baki Ergül gençlere temizlik gibi toplumsal olaylarda çok iş düştüğünün altını çizdi.

Çevre konusunda gelecek nesillerin eğitilerek çevreye ve yeşile ne denli önem vermemiz gerektiğinin önemle altını çizdi. Maddi olarak çok büyük bir tasarruf ile birçok iş yaptıklarını belirten Ergül; “İnşallah ilerleyen günlerde çok daha büyük yatırımlar gerçekleşecek. Hacizler içinde yüzen mali açıdan çökmüş bir belediyeyi bugün gelir ve gider dengesi denk olan hatta tasarruflar ile hiç kimseye borcu olmayan bir belediye haline getirdik. Batık olan gemi su yüzüne çıkıp yüzmeye anca başladı” dedi.

Otopark sorunu hakkında gelen soruya cevap veren Başkan Ergül Sinop'un otopark sorununu olmadığını ve bazı alışkanlıklarımızın bu sorunu yarattığının altını çizdi. Özellikle yaz aylarında herkesin bu konuda daha anlayışlı olması gerektiğini vurgulayan Ergül; “Dünyanın hiçbir yerinde bankaya gideyim arabam kapıda olsun, lokantaya gideyim arabam kapıda olsun gibi bir sistemi kalmadı” diye konuştu. Hayvan barınağı konusunda gelen soruya hayvan barınağının sadece rehabilitasyon merkezi olduğunu ve toplama yapıp bu hayvanların hepsini oraya hem fiziki hem de yasal olarak kapatılmasının mümkün olmadığını ve onlarında doğal yaşamlarına geri dönmeleri gerektiği cevabını verdi. Gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Baki Ergül, ilerleyen günlerde gençlerle yapılacak etkinlikler aracılığı ile daha çok bir araya geleceklerinin de sözünü verdi.
 
Editör: Vitrin Haber