Aşıklar Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa belediye başkan yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda Sinoplu katıldı. Konuşmasına ekip arkadaşlarına ve belediye meclisine teşekkür ederek başlayan Baki Ergül, "7 yıllık süreç içerisinde ödüller alarak geldik. Bunları sizin için alıyoruz. Ben 7 yıldan bu yana her zaman sizin karısına çıktık. Ben böyle bir belediye başkanıyım. Bunları ben yaptım demiyorum. O kadar güzel bir belediye meclisimiz var ki, onlarla abi-kardeş gibi çalışıyoruz. Huzurlarınızda belediye meclis üyelerine ve belediye personelimize teşekkür ediyorum. Müthiş bir belediye kadrosu oluşturduk. Ben başladığımda bunlar yoktu. Başkan yardımcılarımıza da teşekkür ediyorum. Sizler gibi gerçek natürel Sinoplular benim başımın tacı. Onların her eleştirisi başımın üzerinde. Yeter ki art niyet taşımayan natürel Sinoplular bizleri eleştirsin" dedi. 

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR İÇME SUYU
7 yıllık süreç içerisinde Sinop'a kazandırdıkları yatırımlardan bahseden Başkan Ergül, "Sinop'a içme suyu kazandırdık. 26 milyon TL'ye mal oldu. Ne mutlu hepimize ki bu gün Sinoplular Türkiye'de musluklarından dünya standartlarında su içiyor. Ön arıtmalı derin deniz deşarjı yaptık. Devamında 4 milyon TL'lik daha ihale yaptık. 1 ay içerisinde Kuzey arıtma dediğimiz Çukurbağımevkisindeki arıtmayı açacağız ve denize içme suyu mahiyetinde tertemiz su deşarj edeceğiz.

Kentimize yeni bir pazar yeri yaptık. Karadeniz'in en güzel pazar yeri olduğu kanaatindeyim. Katı atık depolama tesisi yaptık. Bu tesisi bizden önceki dönemlerde kurmuşlar ama çalıştıramamışlar. Çünkü bir takım ilavelerin yapılması ve ruhsatının alınması lazımdı. Ama yapanlara teşekkür ediyorum. 

ARTIK MODERN BİR ŞEHİR GİRİŞİMİZ VAR
Şehir giriş yolunun projesini yaptık. Şimdiki başbakana dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Beni kırmadı. Aynı okul ve aynı dönem mezunuyuz. Bana dedi ki, 'Başkan sen kamulaştırmalarını yapacaksın, ben de giriş yolunu yapacağım. Ben Sinop Belediyesi olarak 1 milyon TL harcadım. Ama modern bir giriş yoluna sahip olduk. Hatta o bölgede çok kazalar oluyordu, Karayollarına rica etik ve bölgeye üst geçit yapıldı. 

ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK
Sinop Belediyesinin tarihinde olmayan yepyeni asfalt plentimiz var artık. Benim de Sinoplulara şöyle bir sözüm var. Sinop'ta önümüzdeki 2,5 yıl içerisinde asfaltlanmamış, sıcak asfaltı olmamış hiç bir yol kalmayacak. Ada Mahallesi, çevre olunun asfalt kaplamasını yaptık. Bir sürü kazalar oluyordu. Bir çok noktaya Karayollarına bariyerler yaptırdık.  5 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bunun maliyeti 5 milyon TL. Bu nasıl oyuyor diyeceksiniz? Bu dostlarla oluyor. Bir selamlar 5 kilometre sıcak asfalt yaptırdık. Aşıklar Caddesini tamamen yaptık. Şehir kulübü, Atatürk anıtı ve çevresini tamamen Sinopluların hizmetine sunduk. Eski otelle Kütüphane arasında denize kayıp giden kesimi bulvar şeklinde yaptık. Hatta belediye meclisimizce o alanın ismini Sahil Bulvarı olarak verdik. Yaz gelmeden o alanı tamamlayacağız. Buranın taban kaplaması sadece malzemesi 1 milyon TL tutuyor. Bununda bir belediye başkanı arkadaşımız hediye olarak yapacak onun sözünü verdi. Atatürk anıtının önünde denizi doğru kapıp giden, gezi teklerinin bağlandığı alanı yaptık. 250 bin TL'ye mal oldu. Taşlarını da Samsun Belediyesinden bedava aldık. Güzel ışıklandırarak harika bir bulvar yaptık.  Karadeniz'deki en güzel hayvan barınağını yaptık. 9 bin metrekare alan üzerine yaptığımız bu barınakta veterinerimiz var. 

İLK DOĞALGAZI 15 KASIMDA YAKACAĞIZ
15 Kasım’da Sinop'a nokta dediğimiz yere kadar doğal gazı vereceklerini kaydettiler. Hatta töre n yapacaklarını ifade ettiler. Şimdi Sakarya Caddesini yapıyoruz. Hükümetin önüne kadar gelebilmemiz için Sakarya Caddesinin başı ile nokta dediğimiz yerin arasında yeri de yapmamız lazım. Bundan sonraki çalışmalar o yönde devam ediyor. Adaya en son doğal gaz geliyor deniliyor. Evet fiziki olarak öyle olacak. Bölgenin volkanik toprak yapısından dolayı çalışmalar yavaş gideceğiz. Ama iki yıl içerisinde Sinop'ta modern kentlerde olduğu gibi doğal gaz çalışmaları tamamlanmış olacak ve Sinoplu doğal gaz yakacak. 

YILSONUNDA SEÇİM VAR
Ada Mahallesi çok büyüdü. Ada Mahallesi bu gün Sinop'ta nüfus olarak Boyabat ile eş değer bir mahalle oldu.  Boyabat'ın nüfusu 26 bin, Ada Mahallesinin nüfusu 24 bin. Bakıyorsunuz diğer ilçelere, nüfusu 10 bin olan var. 5 bin olan var. Ada Mahallesi çok büyüdü ve hizmet götürmek zorlaştı. İşte bu nedenle sene başında yeni bir muhtarlık olacak. Sene sonunda muhtarlık seçimi olacak. Talipli olmak isteyenlere şimdiden haber vereyim. Ada Mahallesi ikiye ayrılacak. Bir tanesi eski Ada Mahallesi, bir diğeri de Atakan yokuşundan doğru, yeni Zeytinlik Mahallesi olacak. Yılsonunda inşallah yeni mahallemizde muhtarlık seçimi olacak. 

YENİ BİR MEZARLIK
Çeşmeleriyle, yollarıyla, ağaçlandırmasıyla yepyeni bir mezarlık yaptık. Her tarafı pırıl pırıl bir mezarlık. Mezarlıkta Türkiye'de örnek gösterilebilecek. Bizim gururumuz olan şehitlerimize bir şehitlik yaptık. Giden arkadaşlarımız o muhteşem yapıyı görüyorlar. Mezarlığa gasil hane yaptık. 

KADINLAR DENİZİ TEKRAR KADINLARIN OLACAK
Kütüphane ile Karakum arasında sahil düzenlemesi yaptık. Benden önceki belediye başkanımız oraya dolgu yapmış Kendisine teşekkür ediyorum. Orada benim söz verip yapamadığım şeyler var. Orada kadınlar denizi vardı. O kadınlar denizini tesis edeceğimi söyledim Ama hevesim kursağımda kaldı. Ben düşündüğümü yapabilseydim. Mahmuzları uzatabilseydim, muazzam kumsallarınız olacaktı. İnşallah o böyleyi kadınlarımızın kullanabileceği bir kadınlar denizini tekrar hayata geçireceğiz"

BORCU OLAN BELEDİYEDEN BORÇSUZ BELEDİYEYE
Sinop Belediyesi'nin personeline maaşlarını düzenli ödeyen ve ödemeler dengesi olarak örnek belediyeler arasında olduğunu dile getiren Baki Ergül; "Benim personelim her ayın 15'inde maaşlarını alır. 7 yıldır bu böyledir. Her ay ben yaklaşık 1 milyon TL maaş ödüyorum. Ben geldiğimde içeride 4 maaş alacakları vardı. 2003'ten bu yana ikramiye alacakları vardı. Uçan kuşa borç vardı.  35 milyon TL borç vardı. Şimdi benim bir kurum hariç hiç kimseye 1 lira borcum yok. Yani belki de Türkiye'de ödemeler  dengesi denk olan çok ender belediyelerden bir tanesiyiz" diye konuştu

7 YILDA 7 KURUŞLUK YANLIŞ YAPTIMSA GÖREVİ BIRAKIRIM
Belediye Başkanı Baki Ergül, İmar Planı ile ilgili tartışmalara ise; "Duyuyorum ki birileri bir takım toplantılar yapıyorlar. Bereket sayısı 10'u geçmiyor. Bir takım muhteremler, geliyorlar İmar planlarını tartışacağız diye, Baki Ergül'ü tartışmak cehalet ve cesaretine sahip oluyorlar. Toplantının konusu imar planı. Keşke imar planı olsaydı da, biz onlardan istifade etseydik. Ve konunu muhatapları yok. Sen bulunduğun noktadan işkembe-i Kübra dan, ağızlarından salyalar akıtarak konuşuyorlar. Benim kimseyle en ufak meselem olmaz. Belli duygu ve düşünceler içerisinde kendimi ifade ederim. Ama yanlış yapanı affetmem. 7 yılda benim 7 kuruşluk bir yanlış yaptığımı ispat eden varsa, yarın her bu görevi bırakırım. Ben böyle bir insanım ve ben böyle bir ailede büyüdüm" ifadelerini kullandı.

 
Editör: Vitrin Haber