Sinop Akademik yılı açılışına katılmak üzere geldiği Sinop’ta, 19 Ekim muhtarlar günün dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

inop Valiliği toplantı salonunda muhtarlarla buluşan Bakan Lütfi Elvan, bu yıl ilk kez kutlanan muhtarlar gününü tebrik etti. Elvan; “Sinop ilimizin siz değerli muhtarları ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile 19 Ekim Muhtarlar gününüzü de tebrik ediyorum. Bildiğiniz gibi 2015 yılında 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak ilan ettiğimizde resmi gazetede yayımlandıktan sonra bize bu ne iş böyle diyenler oldu. Muhtarların da günü mü olurmuş? Ney faydası olacak diyenler oldu. Biz onlara şunu söyledik; yılın 365 günü halkla iç içe olan muhtarlarımızdır. Vatandaşın her derdini, her sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışan yine muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız devletin en ücra köşeye uzanan elidir. Gerek bu hakkı teslim etmek için, gerekse kamu oyunda farkındalık oluşturmak için 19 Ekim gününü muhtarlar günü olarak ilan ettik. Muhtarlık müessesesinin 187 yıllık bir tarihi var. 1829 yılından bu yana muhtarlarımız ülkemizde hizmet veriyor. Sizler seçilerek hizmet başına geliyor, yine seçilerek başka bir değerli muhtarımıza devrediyorsunuz. Hepiniz milli iradenin birer temsilcisisiniz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.
 
TALEBİNİZİN EN FAZLA GERÇEKLEŞTİĞİ DÖNEM HÜKÜMETLERİMİZ DÖNEMİDİR
Konuşmasında 187 yıllık bir geçmişe sahip olan muhtarlık görevinin en fazla itibar gördüğü, taleplerin en fazla karşılık bulduğu döneminin AK Parti hükümetleri dönemi olduğuna dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, devletin en ücra köşesine uzanan eli olan muhtarların taleplerinin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirileceğini söyledi. Elvan; “187 yıllık bu süreçte sözünüzün en fazla dinlendiği, talebinizin en fazla gerçekleştiği, sesinizin makamına ulaştığı en fazla dönem bizim hükümetlerimizin dönemidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve devam eden muhtarlarla buluşma toplantıları sadece Türkiye için değil, dünya demokrasisi tarihi için önemli olaylardan biridir. Fiziki şartların iyileştirilmesi, muhtar ücretlerinin asgari ücret düzeyine çıkartılması elbette önemlidir. Ancak daha önemlisi, halkın içinden halkın seçtiği, demokrasinin adeta çekirdek yöneticileri olan siz değerli muhtarlarımızın yönetime daha fazla katılmaları, halkımızın talep ve isteklerinin gerçekleşmesine sundukları katkılardır. 19 Ekim anlamı ile sadece muhtarlar günü değil ayrıca milletin günüdür” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ VE ŞEHRİMİZİ HEP BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ
15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük desteği Türk milletinin ve o milletin seçilmişleri olan muhtarların verdiğini ifade eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; “Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet ilkesinden asla taviz vermeden milletimizi ve devletimizi geleceğe birlikte taşıyarak ülkemizi ve şehrimizi birlikte kalkındıracağız” dedi. Elvan; “Biliyorsunuz 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini hep birlikte milletçe ayağa kalkarak, ay yıldızlı bayrağımızla darbeci hainlere direnerek atlattık. Türkiye, eskisinden daha güçlü olarak yoluna devam ediyor. Devlet içindeki hainleri temizlemeye, terörle mücadele etmeye devam ediyor. Bu süreçte en büyük destek Türk milletinin desteği olmuştur. Onların seçilmiş temsilcileri olarak sizlerin olmuştur. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet ilkemizden asla taviz vermeden milletimizi ve devletimizi geleceğe birlikte taşıyacağız. Ülkemizi ve şehrimizi birlikte kalkındıracağız. Türkiye’yi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine birlikte getireceğiz. Allah’ın izni ile hiçbir hainin, hiçbir terör örgütünün birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmaya gücü yetmeyecek. Bu uğurda şehitler verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Yine bu uğurda gaziler verdik. Gazilerimizin de ömürleri uzun olsun” diye konuştu.

MİLLET NE DERSE O
AK Parti iktidarları döneminde milletin sözü üzerine başka bir sözün tanınmadığını belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye için en hayırlı sistem olarak gördükleri başkanlık sisteminde de son sözü yine milletin söyleyeceğini ifade etti. Elvan; “Bizim iktidarlarımız döneminde millet ne demişse o olmuştur. Milletin sözünün üstünde herhangi bir söz yoktur. Biz ülkemizi için en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tamamlandıktan sonra karar için milletimize gideceğiz. Milletimiz ne derse o olacak. Noktayı milletimiz koyacak. Bizim iktidarlarımız döneminde hep böyle olmuştur. Milletimiz ne derse o, milletimizin sözü üzerine söz yoktur” dedi. 

KÖY YOLLARIMIZIN YAPIMI İÇİN SİNOP’A KONKASÖR VE ASFALT PLENTİ ALACAĞIZ
Kendisine iletilen talepler arasında en önemli sorunlardan bir tanesinin asfaltlanmayan köy yolları olduğunu söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlık olarak özellikle köy yollarının asfaltlanması için Sinop’a konkasör ve asfalt plenti alınacağı müjdesini verdi. Elvan; “Biraz önce Sayın Valimizden brifing aldım. Özellikle köy yollarının yüzde 25’inin asfalt olduğunu yüzde 75’inin ise stabilize veya toprak yoldan oluştuğunu ifade etti. Bu noktada kalkınma bakanlığı olarak sizlere destek vereceğiz. Bu anlamda sizlere konkasör ve asfalt plenti alacağız. Bu konuda gerekli maddi desteği sağlayacağız. Bu sayede özellikle köy yolu çalışmalarımız daha da hızlanacak ve bir an evvel özellikle 800 km’lik kısmın yani köylerimize ulaşan yolların asfaltlanması işlerini tamamlayacağız. Bu yönde bizimde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun dışında elbette sorun ve sıkıntılarınız vardır. Bu anlamda da her ne sıkıntınız varsa Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımız aracılığı ile bunları bizlere ulaştırabilirsiniz. Kalkınma ajansımız da yine sizlere gerekli konularda destek verir. Nitekim kalkınma ajansımız mezbaha yapımı projesine destek vermişti, yine halen devam eden Sakarya caddesi projesine destek sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de ilin kalkınmasına yönelik faaliyetlerde kalkınma ajansımız gerekli desteği vermeye devam edecektir” dedi. 
Bakan Elvan daha sonra muhtarların kendisine ilettiği talepleri dinledi. 
 
Editör: Vitrin Haber