Almanya’da yaşan Sinoplular düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Almanya’nın Detmond kenti ve çevresinde yaşayan Sinoplular, Avrupa’da Sinopluların önde gelen isimlerinden Sirvan Ünal’ın düzenliği piknikte buluştu. Pikniğe ASİDER Başkanı Ali Çalışkan’da katıldı. Alsdorf Belediye Meclis Üyesi Sadi Ünal’ın da iştirak ettiği piknikte ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Avrupa’da yaşayan Sinopluların birlik ve beraberliğinin altını çizdi. Avrupa’da 150 bini aşkın Sinoplu’nun yaşadığını belirten ASİDER Başkanı Ali Çalışkan; “ASİDER olarak 150 bin Sinoplu’yu kucaklamak istiyoruz. Sinopluların birlik ve beraberliği her şeyin önünde.  ASİDER olarak öncelik konumuz bu” dedi.

Etkinlikte konuşan Sirvan Ünal, Detmond kenti çevresinde yaşayan Sinoplular ile Hıdırellez kutlaması etkinliklerinde bir araya gelmeye başladıklarını ve ilerleyen zamanlarda bu piknikleri geleneksel hale getirdiklerini söyledi.  Ünal, “Sinopluların birlik ve beraberliği bizler içinde önemli. Uzun yıllar delegelini yaptığım ASİDER, bu birlik beraberliğin oluşumudur, adresidir” şeklinde konuştu.

Sinop’un yöresel tatlarının da yer aldığı piknikte bir araya gelme fırsatı bulan Sinoplu gurbetçiler uzun süre sohbet etti.




Editör: Vitrin Haber