Faaliyet raporlarının okunması ve yönetimin aklanmasından sonra yapılan seçimlerde tek başkan adayı olan Ecmel Yalçın, üyelere teşekkür ederek 2020’de de Asider’in çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

2002 yılında kurulan ve Sinop’a 2080 öğrenci kapasiteli eğitim fakültesi yaptırarak Avrupalı dernekler arasında farklı bir yere sahip olan Asider’in çalışmaları hakkında bilgi veren Ecmel Yalçın; “İlk etkinliğimiz 18 Nisan tarihinde Hamburg Başkonsolosluğu himayesinde yapılacak olan 23 Nisan şenliklerine katılmak olacak. 20 dernekle birlikte bu organizede Asider de yer alacaktır. 23 Nisan’ın 100. yılına yakışır bir organize olacak etkinliğe tüm Sinopluları, ailece davet ediyoruz“ dedi.

Her yıl yaptıkları Hıdırellez şenlikleri ve iftar programının tarihlerini de ilk toplantıdan sonra duyuracaklarını belirten Yalçın, Asider’in daha aktif olabilmesi için daha çok Sinoplu’yu derneğimize üye olmaya davet ediyorum“ dedi.

Asider’in yeni Yönetim kurulu şöyle: Ecmel Yalçın (Başkan), Erdal Altuntaş (Başkan Yardımcısı), Zeki Ay (Muhasip), Metin Özcan (Sekreter), Mehmet Çalmaç (Spor Kolu Başkanı), Cevat Çalmaç (Gençlil Kolu Başkanı), Ercan Altıntaş (Kiel Başkanı-Halkla İlişkiler), Yusuf Gökkaya (Teşkilatlanma Başkanı), Mevlit Aydın (Asider Sinop Sorumlusu), Yalçın Altuntaş (Yedek üye).

Editör: Vitrin Haber