Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil Koç, Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Kan Şahin, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide konuşan Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba, Pontus Kralı Mithradates’in Anadolu topraklarındaki sıra dışı hükümdarlığı, savaş stratejileri ve Sinop turizmi açısından önemini değerlendirdi.

Konuşmasında Pontus Kralı Mithradates’in savaş zekâsına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba, Mithradates’in Roma İmparatorluğunun en başarılı komutanları olan Sulla, Lucullus ve Pompe’yi yenerek Roma ordusunu bozguna uğrattığını, Romalıların Anadolu’yu istilasına çeşitli savaş taktikleri ile engel olduğunu ifade etti.

Mithradates’in sıra dışı yaşamın yanı sıra, sıra dışı bir ölümle dünyaya veda ettiğini ifade eden Kaba, Roma tarafından esir düşürülen Mithradates’in korumasına kendisini hançerle öldürmesini emrederek hayatını kaybettiğini belirtti.

Mithradates’in mezarlığının Sinop’ta bulunduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Kaba, VI. Mithradates’in Sinop’taki izlerine ulaşıldığında yabancı turist sayısında da önemli artışın yaşanacağını dile getirdi.

Konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Hazar Kaba’ya Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil Koç ile Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Kan tarafından hediye takdim edildi.

Editör: Vitrin Haber