Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi olan, Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından her yıl okulların açıldığı dönemde okul öğrencilerine kırtasiye ve eğitim yardımı adı altında verilen kırtasiye materyalleri bu yıl pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle tablet yardımı olarak gerçekleştiriliyor.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, TOBB ve Sinop TSO öncülüğünde başlatılan tablet yardımı kapsamında Sinop’ta 80 tabletin ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verildiğini söyledi.
Covid-19 pandemisi öncesinde gerçekleştirilen yardımların daha önce defter, kitap, kalem gibi öğrencilerin ihtiyacı olan materyalleri kendilerine eğitim sezonunda teslim edildiğini belirten Akbaş bir yıldır devam eden pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesi ile kırtasiye materyallerinin yerini tablet, bilgisayar, internet bağlantısı gibi materyallerin aldığını belirtti.

80 TABLET İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİYE DAĞITILACAK
Türkiye genelinde TOBB çatısı altında başlatılan kampanya kapsamında Sinop’ta 80 adet tableti ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiğini belirten Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu tabletlerin 55’i merkez okullarında geri kalan 25’i de bizim hizmet alanımız olan Gerze, Dikmen, Ayancık, Erfelek ve Türkeli olmak üzere dağıtımının planlamasını yaptık. Yarın sayın valimizinde katılacağı ilimizdeki bir okulda tablet dağıtım ve teslim töreni yapılacak. Bizde bu tabletlerin dağıtım törenine iştirak edeceğiz. Umarım bu verdiğimiz desteklerle öğrencilerimizin açığını bir miktar kapatmış oluruz. Kendilerine başarılı öğrencilik hayatı diliyorum. Tabletleri de amacına uygun olarak kullanacaklarına olan inancım tam. İnşallah Eğitimlerine ciddi bir katkı vermiş oluruz. Tabletler öğrencilerimizin ihtiyacını giderebilecek teknik altyapıya sahip. Hatta diğer tabletlerden farklı olarak bağımsız klavyesi de var. Tüm derslerini yapabildikleri gibi bilgisayar olarak ta kullanabileceği  bir tablet getirdik ve teslim edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, inşallah ihtiyacı olan tüm ailelere bu tür yardımlar yapılmış olur”. 

Editör: Vitrin Haber