Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK-Marmara Araştırma Merkezi işbirliği tarafından yürütülen ve Su Ürünleri Fakültemizin de 2014 yılından itibaren katıldığı “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Programı (Den-İZ)” kapsamında, Karadeniz, Marmara Denizi, Boğazlar, Akdeniz ve Ege Denizi olmak üzere tüm denizlerdeki kirlilik durumu, gelecek yıllardaki olası riskler ve bu doğrultuda yürütülen bilimsel çalışmalar ele alınıyor.

Bu kapsamda 11-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen sempozyuma, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Levent Bat “Güney Karadeniz’de Metallerin İnsan Sağlığına Etkileri: Balıkların Değerlendirilmesi”, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şahin ise “Karadeniz’de Bütünleşik İzleme Faaliyetleri Kapsamında Fitoplanktona Dayalı Çalışmalar: 2014-2019” isimli sözlü sunumlarıyla katıldı.

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Levent Bat ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şahin, sundukları bildirilerle konu hakkında yürüttükleri bilimsel çalışmaları katılımcılarla ve ilgili yetkililerle paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Su Ürünleri Fakültesine ve Prof. Dr. Levent Bat’a Plaket
Sempozyumun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Su Ürünleri Fakültesine ve Prof. Dr. Levent Bat’a “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Programına” sağladığı katkılardan dolayı iki adet plaket takdim edildi.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Fakültesine verilen plaketi, Dekan Prof. Dr. Hülya Turan’a takdim etti.

Editör: Vitrin Haber